Ribsbuskene er gået helt amok i år. Ikke engang fuglene kan følge med og gøre et seriøst indhug i overfloden. Sjovt nok guffer de bærrene på den enlige busk i køkkenhaven, mens striben af ribsbuske i frugthaven står uberørte af fuglenæb hen og simpelthen bugner af modne bær. Det kræver vist en fuglepsykolog at forklare hvorfor.
For mig er ribsplukning synonymt med sommer i Danmark. Jeg holder meget af at lade mig synke ned mellem buskene og nyde synet af de lakrøde, perfekte bær i lange klaser, og jeg synes, det er en ret meditativ beskæftigelse at fylde Margretheskåle med bær til fryseren. 3 kg i timen resulterede eftermiddagens indsats i. Ribs må være noget af det nemmeste og bedst ydende, man kan dyrke i haven. Mens æbletræerne i frugthaven ærlig talt ser ud som om, de burde have været tvangsfjernet for længe siden, er der aldrig tegn på tørkestress eller andre fortrædeligheder, når det gælder ribsbuskene.
Selv om jeg sidder der i nydningen og inhalerer farvespillet, fuglesangen og fornemmelsen af rigdom i takt med, at fryseren bliver fyldt op, kan jeg godt blive ret træt i ryggen. Men det er der også en god løsning på. Ribsbuskene skal jo beskæres efter høst, og de grene, der tynget af bærvægten har lagt sig ned i hindbærplanterne ved siden af, skal under alle omstændigheder fjernes. Så kan man jo lige så godt slå to fluer med et smæk og klippe grenene af, før bærrene plukkes. Dermed kan man sidde nok så mageligt i fornuftig arbejdsstilling og gøre sin ribsplukning til en endnu større fornøjelse.
2 Replies to “Ribsplukning på den magelige måde”
Hej Lotte
Hvilken overflod…! Smukt!
Må jeg spørge, hvad du bruger så mange ribs til. Har du saftmaskine? Eller særlige opskrifter?
Vh Lisbeth
Hej Lisbeth
Det må du da i hvert tilfælde. Jeg koger saft på den gammeldags måde – og ribs i kombination med hindbær er et hit hos både unge og gamle – desuden er der visse retter her i huset, der bare ikke er det samme uden hjemmelavet ribsgele, så det går der også bær til. Den gode gamle Tørsleffs Grønne syltebog har status af syltebibel for mig, selvom jeg freestyler en del i forhold til det gode gamle udgangspunkt 🙂
Mvh Lotte