Helt Hen i Haven

Projekt The Wall 2.0

Cynara scolymus-13Indtil den 1. marts i år, var det bagerste hjørne af haven et totalt vildnis med en uforklarlig men malerisk gammel mur som et dragende element. Efter en ordentlig omgang oprydning opstod et nyt haverum, der nu går under det noget prætentiøse navn, The Walled Garden. Endnu er der ikke den store struktur på projektet, for først skal jeg lige finde ud af, hvor meget der er muligt. Det skal siges at jordstykket skråner mod syd, mens muren giver læ og stråler varme tilbage, så temperaturen kan virke helt overvældende. I første omgang blev der plantet en flok artiskokker, Cynara scolymus, og de har det i hvert fald fint med forholdene.Ficus carica Røsnæs-5I hjørnet har jeg plantet den danskforædlede figen, Ficus carica 'Røsnæs'. Jeg er helt sikker på, at den vil stortrives i mit nye, småeksotiske haverum. Foreløbig er den ret uanselig, men det er kun i virkeligheden. Inde i mit hoved fylder dens frodige væksts allerede hele den lune krog ... og fignerne ... jeg siger jer ... 🙂Ceanothus thyrsiflorus Skylark-5For et par år siden købte jeg i et anfald af jubeloptimisme en Ceanothus thyrsiflorus i Holland, fordi jeg er helt pjattet med den lille busk, man ser overalt i engelske haver. Desværre er den kun middelmådigt hårdfør under danske himmelstrøg, men den har dog hutlet sig igennem her i haven. Nu er den blevet flyttet ned til muren og ser efter et par måneder allerede bedre ud end nogensinde. Jeg er faktisk ret glad for den gamle mur...Actinidia chinensis Solissomo-1Der er blevet hængt nogle fag rio-net op på muren, for der er selvfølgelig store planteplaner. I første omgang gik jeg i  byen for at købe en minikiwi, som jo er hårdfør, men kom hjem med en rigtig kiwi, Actinidia chinensis 'Solissomo'. Det er formentlig tosset, men man kan jo ikke vide det, før man har prøvet.Actinidia chinensis Solissomo-2Foreløbig er den rigtig glad for sit klatrestativ, og ser ud som om, den vil erobre hele muren, inden sommeren er ovre. Klarer den ikke vinteren, må den oprindelig plan føres ud i livet, og kiwien erstattes med en minikiwi, der så må deles om pladsen med den vinplante, der også er på ønskesedlen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

8 Replies to “Projekt The Wall 2.0”

Hvor herligt med sådan en gammel mur i haven. Den åbner jo for helt nye muligheder! 🙂 Nina

Hej Nina
Ja, det føles lidt som en gave at have fået fritlagt arealet ved muren. Der kan drømmes mange drømme om mulighederne, selv om det kun er en smal stribe 🙂
KH Lotte

Man skulle måske bygge en mur selv 😀

The Wall med Pink Floyd er også et fantastisk værk, min Wall er blevet til vægge og tag, min minikiwi er atter gået amok og dækker hele terrassen, vi kan ikke nå at spise alle de lækre frugter, vi har også mange glas marmelade fra sidste år.

Hej Finn
Det var jo nok i nogen grad din succeshistorie, der inspirerede mig til projekt kiwi 🙂 Spændende om det lykkes eller jeg må træde i dine fodspor.
Mvh Lotte

Hvor giver muren en skøn stemning til bedet. Fedt med artiskok i bedet, jeg har selv forsøgt mig i år – og håber at det lykkedes. Det er endda i forhaven.

Hej Maria
Jeg har tidligere haft artiskokker uden det store held. Men i år tror jeg på dem. Ikke mindst takket være det nyerhvervede bed ved muren 🙂
Mvh Lotte

Hej Lotte, som tidligere sagt, har jeg atter mange minikiwi, jeg ved ikke, hvordan jeg kan give dig billeder, men nu har jeg tilføjet et link fra det offentlige picasaweb, da jeg underviste, var det udmærket til kontakten med mine elever og vores samarbejdsforbindelser. Normalt er det nok med et klik på linket. Held og lykke med dine minikiwier

https://picasaweb.google.com/109486884827701113010/6299420865843324097
Hilsen Finn

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved