Helt Hen i Haven

Pink favoritter i staudebedet

Chelone obliga-10Det pink bed har traditionen tro været lidt længe om at komme ordentligt i gang. Men lige nu skal jeg love for, at bedet giver den fuld skrue takket være en hel stribe lækre, sensommerblomstrende stauder, sommerfuglebusken, Buddleja davidii 'Pink Delight' og en vildt blomstrende hortensia, Hydrangea macrophylla. Duehoved, Chelone obliqua, er på sit højeste netop nu. En stor og fyldig staude, der bliver flottere år for år og efterhånden kræver en del plads.Physostegia virginiana-10Faktisk har duehoved skubbet en del til drejeblomst, Physostegia virginiana, men det gør ikke så meget, for drejeblomst er alligevel en af de stauder, der farer rundt i staudebedet, så man aldrig rigtig ved, hvor man har den. Ret charmerende, synes jeg, når de fine blomsteraks dukker op både hist og pist.Liatris spicata-10Pragtskær, Liatris spicata, føler sig vist også lidt presset, der er i hvert fald ikke så meget af den, som der har været. Den må hellere komme på efterårets to-do liste, så den kan blive flyttet til bedre betingelser. Men foreløbig får den fred for blomsterne hører med til billedet i det pink bed i september.Verbena hastata Pink Spires-11En dejlig staude, der ikke lader sig kue, er spydverbena, Verbena hastata 'Pink Spires', som er helt umulig at stå for med de utallige små spyd af sart pink blomster.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Pink favoritter i staudebedet”

Har selv alle de planter du viser. Duehoved er dejlig, men kan godt blive lidt invasiv. Drejeblomst vil også gerne brede sig, men det gør ikke noget. Mine liatris er så populære hos sommerfuglene. Mangler dog den hvide udgave.

Hej Lotte
Følger trofast din blog som jeg godt kan lide for den nyttige haveviden, humor og gode ironi, der følger dine i øvrigt udmærkede billeder. Synes lige du skulle vide det. Det er jo en del oppe i tiden med bloggere der savner kommentarer :-)…forståeligt nok.
Dagens indlæg er lige ned ad min gade med de arter du har valgt. Forsøger selv noget af det samme. Men det er altså svært at holde orden i “skolegården”. Har du billeder af bedet fra starten til i dag?
Hilsen Claus Hørlyck

Hej Claus
Tak for de pæne ord – de luner 🙂 Jeg har støvet lidt rundt i billedarkivet, men bedet er jo etableret længe før, der var tænkt på bloggen, så der er ikke billeder helt fra begyndelsen. Men det er sjovt at se på de lidt ældre billeder, hvor meget sådan et bed ændrer sig fra år til år. Noget bliver flyttet, noget tager magten og noget bukker under. Et staudebed er nærmest en organisme med sit eget liv og udviklingsforløb. Det er vel det, der gør det så fedt 🙂
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved