Helt Hen i Haven

Hvide stauder i septembersol

Hvidt bed-27Man kan brokke sig meget over sommervejret, der udeblev, men sådan en solbeskinnet septembermorgen som i dag, er da et stort plaster på såret. Samtidig er det nok det kølige sommervejr, jeg kan takke for, at mit hvide bed, der blev brutalt gravet op midt i juli, ser forbløffende fornuftigt ud allerede i år.sanguisorba canadensis-1 Jeg havde i hvert fald ikke regnet med, at jeg skulle se blomster i den nyindkøbte canadisk kvæsurt, Sanguisorba canadensis, i denne sommer. Men se nu her 🙂 Nok så fint blomstrer den og ligner allerede noget, der kan få en del mere volumen, end der umiddelbart er plads til. Men så må der flyttes om igen.Verbena hastata Alba-23Spydverbena, Verbena hastata 'Alba', er en gammel beboer i bedet, som er svær at stå for med de hundredevis af spydlignende blomsteraks.Selinum wallichianum-3Wallisisk selinum, Selinum wallichianum, står faktisk i nabobedet, men skal lige med her. For hvor er den blevet fin med de store hvidgrønne skærme. En skærmplante, der oven i købet er en staude, og som blomstrer så sent som nu. Hurra for den. Håber, den breder sig.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Hvide stauder i septembersol”

Hej Lotte Tak for nogle meget livsbekræftende og opløftende meldinger. Det er altid en fornøjelse at læse, og jeg undrer mig over hvor mange timer du har i døgnet? 😉 Jeg tillader mig at skrive til dig, fordi jeg sidste år fik en lille bunke penge i fødselsdagsgave til et besøg af en havearkitekt. Jeg bor i Nykøbing Falster, og jeg er ked af at sige det, men alle de havemennesker, jeg har kunne opsnuse på vores kanter, har en lidt anden havestil end jeg gerne ville have. (Ligenu ser vores have nemlig temmelig tilfældig ud)Så…. da jeg nu tror jeg ville kunne lide din have, må jeg jo også gå ud fra, at du ville forstå mine ønsker. Jeg regner ikke med, at du tager rundt til private og slet da ikke helt ned til Nykøbing Falster, MEN det kunne jo være at du kendte en eller flere, som boede på disse kanter, og som harmonerer i havestil lidt med dig. I håb om at høre fra dig ved lejlighedønsker jeg dig en glædelig sensommerMange hilsenerMette Franck

Fra: Helt hen i haven Til: mettefranck@yahoo.dk Sendt: 11:48 mandag den 7. september 2015 Emne: [Nyt indlæg] Hvide stauder i septembersol #yiv3659214483 a:hover {color:red;}#yiv3659214483 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv3659214483 a.yiv3659214483primaryactionlink:link, #yiv3659214483 a.yiv3659214483primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv3659214483 a.yiv3659214483primaryactionlink:hover, #yiv3659214483 a.yiv3659214483primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv3659214483 WordPress.com | Lotte Bjarke posted: “Man kan brokke sig meget over sommervejret, der udeblev, men sådan en solbeskinnet septembermorgen som i dag, er da et stort plaster på såret. Samtidig er det nok det kølige sommervejr, jeg kan takke for, at mit hvide bed, der blev brutalt gravet op midt ” | |

Kære Mette
Tak for din hilsen. Den er da kun til at blive glad i låget af 🙂 Nu er jeg jo ikke ligefrem havedesigner. Min have er blevet til af lyst og tilfældigheder. Intet har været planlagt og fintænkt. Den er blevet til, efterhånden som ideerne og kræfterne til det er opstået på et som din – meget tilfældigt udgangspunkt – og på en basis af megt stor hang til planter.
Jeg har gransket min hjerne for at komme i tanke om havearkitekter i dit område, men det er ikke lykkedes endnu. Jeg har faktisk selv boet på Lolland engang, så jeg hører ikke til dem, der opfatter Sydhavsøerne som den anden ende af verden. Jeg tænker lige lidt videre 🙂
Lidt nysgerrig er jeg selvfølgelig også blevet. Kan du ikke sende mig et par billeder af din have (gerne med WeTransfer, så de ikke lægger systemet ned), så kan jeg måske komme med min uforbeholdne mening og måske blive inspireret til at finde den rette kontakt til dig, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i eksperimenterne. Det gode ved at have have er jo, at det, der ikke går helt godt første gang, sagtens kan blive perfekt i anden eller tredje omgang. Der er ingen facitliste.
Mange havehilsner
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved