Helt Hen i Haven

Mystiske svampe slår til

Svampe-25

Køkkenhaven er omkranset af træstammer for at holde styr på, hvor  der er krudt, og hvor der er ukrudt og for at dæmme op for det skrånende teræn. De er fældet rundt om i den vilde del af haven og er kommet til efter den forhåndenværende stammes princip. Ind imellem må de jo skiftes ud, for det slår aldrig fejl, at de med årene bliver besat med mystiske svampe, der i ro og mag nedbryder træet.Svampe-27Det er selvfølgelig lidt træls men også ret fedt at følge naturen arbejde på den måde. Og så er det spændende at opleve, hvordan forskellige svampe går løs på de forskellige træarter. Den her stamme var engang et fyrretræ, mens den forrige i levende live vist var et fuglekirsebærtræ. Svampene er virkelig specifikke i deres valg af vært, men der går ikke noget til spilde, når naturen arbejder.Svampe-28Der vokser mange sære svampe i den vilde del af haven. Desvære har jeg ikke en pind forstand på svampe. Det må jeg lære engang, når jeg får tid, for det kunne da som minimum være fantastisk at kunne genkende de spiselige modeller.Svampe-29Dog er jeg ret sikker på, at de her er en form for støvbolde 🙂 Og nok ikke specielt delikate på middagsbordet.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Mystiske svampe slår til”

Hej Lotte, støvboldene er fint spiselige, inden de “støver”, det er en fyldsvamp, når man ikke vader i de gode spiselige, på mit favoritsted er den store trompetsvamp ved at forsvinde, men jeg nåede at få flere kilo, blandet med tragtkantareller og pigsvampe, nu kommer vintersvampene, så er det atter indsamling, hvis temperaturen arter sig.

Hej Finn – Tak for tippet. Så må jeg jo i gang tidligere på året. Lige nu ser støvboldene i hvert fald ikke særligt appetitlige ud. Kantareller kan jeg godt kende, så jeg går ikke i gang med at kokkerere med rådsvampene på træstammerne 🙂
Også tak for kiwi billederne. Det ser fantastisk ud. Jeg prøvede at svare med en mail, men fik den tilbage i hovedet. Har du flere planter eller kan den selvbestøve? Jeg er da nødt til at have at i sådan en 🙂
Mvh Lotte

Hej Lotte, jeg har kun en minikiwiplante, og nu nyder jeg marmeladen, jeg kan ikke spise dem alle fra træet, selv med hjælp, da jeg ikke kender andre i nabolaget, inclusive planteskolen, der har minikiwi, så må den være selvbestøvende.

De gule små svampe ligner kantareller , måske du skulle få en kender til at se på dem, da det jo er en af vores fine spisesvampe.
Følger dig med stor fornøjelse, tak.

Hej Agnes – tak for ide og hilsen. Desværre er jeg ret sikker på, at det ikke er kantareller, der vokser på træstammerne. Farven er god nok, men ellers ligner de ikke meget. Jeg elsker kantareller, så det er en af de meget få svampe, jeg godt kan identificere.
Mvh Lotte

Det er ikke kantarel, de vokser på jord, at spise svampe, fordi de ligner, er et lottospil jeg ikke vil anbefale.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved