Jeg bliver mere og mere glad for det spiselige staudebed dag for dag. Krydderstauderne er virkelig vokset godt til. Det er ikke til at se, at bedet blev til sidste år i sommerferien. Måske skal det udvides ...Hestemynte, Monarda 'Pink Lace', står i fuldt flor nu med særprægede næsten eksotiske blomster i en lysende pink nuance. Blomsterne kan spises, hvis man nænner det, men kan jo også bare deles med sommerfugle og andre insekter om at glæde sig over dem ude i haven. Bladene dufter - og smager - lidt af mynte.Citrontimian, Thymus x citriodorus, der i udgangspunktet var en lille, lav plante i en lille potte, er hurtigt blevet til en hel masse. Den væver sig elegant ud og ind mellem de andre krydderstauder og blomstrer i vilden sky med de sødeste lyslilla blomster. Farvespillet med den gulbladede lægesalvie, Salvia officinalis 'Icetarina' er ret lækkert, og det bliver ikke ringere, når den blålviolette isop, Hyssopus officinalis, også springer ud for alvor. (Der er en liste over alle planterne i det spiselige staudebed i menuen Planterne øverst på siden her.)Krydderstaudernes dejlige dufte og smukke blomster er et hit blandt årets første sommerfugle, der sværmer lystigt om bedet allerede nu. De prøver til ved de arter, der endnu kun står med knop, og mæsker sig i de udsprungne blomster, så der er virkelig kommet liv i det spiselige staudebed.
One Reply to “Liv i det spiselige staudebed”
Hej Lotte,
Tusind tak for idéen, jeg har ledt MEGET efter noget spiseligt til min staudebed. Jeg vil gerne plante noget lignende. Hvor stor er din? Jeg kan se, der er mange forskellige planter (har kigget på din planteliste). Planter du de forskellige blomster i pletter, rækker eller “bare” hist og pist? Det er svært at se på billederne.