Helt Hen i Haven

Langtidsholdbar kongebegonie hygger stadig på skyggeterrassen

Skyggeterrassen har fået et nyt, blødt gulvtæppe i smukke brune efterårsnuancer. Jorden er helt dækket af nedfaldne blade, der får hyggekrogen til at se lun og rar ud i det grå novembervejr. Vi behøver selvfølgelig ikke bruge mange sekunder på at blive enige om, at behovet for en sval, skyggefuld plet at slå sig ned på er til at overse netop nu. Men jeg har ikke rigtig nænnet at få ryddet den for vinteren, for jeg kan godt lide at i det mindste nogle af haverummene er hyggeligt møblerede, selv om det er efterår. Og mange af planterne gør det faktisk fint endnu, for vi har endnu ikke haft frost i de lune hjørner af haven som her.

Kongebegonie, Begonia rex

Kongebegonie, Begonia rex, hører til de planter, der har gjort det helt eminent på skyggeterrassen og stadig gør det. Planterne kom til, da skyggeterrassen blev indrettet for sæsonen i begyndelsen af juni med god hjælp fra niecen. Den gang så de forskellige sorter af kongebegonie, sådan her ud, og i dag ser de ud som på billederne her. Hvad siger I så? Stadig lige fine, med deres fantastiske farver, aftegninger og former.

Er det ikke bare fantastisk? Kongebegonie betragtes vel almindeligvis som en stueplante, men det må hermed være bevist, at den har et kæmpe potentiale som krukkeplante. Med til historien hører, at den trives fint i skygge og i øvrigt stort set har klaret sig selv hele sommeren. Det er ikke så tit, jeg kommer forbi med vandkanden lige der, så det er bare blevet til en sporadisk sjat vand. Desværre tåler kongebegonie absolut ikke frost, så jeg må nok hellere alligevel snart rydde skyggeterrassen for vinteren og redde begonierne i ly for frosten.

 

Nyeste blog indlæg

Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Det er næsten for vådt til at være sandt

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved