Helt Hen i Haven

Langtidsholdbar kongebegonie hygger stadig på skyggeterrassen

Skyggeterrassen har fået et nyt, blødt gulvtæppe i smukke brune efterårsnuancer. Jorden er helt dækket af nedfaldne blade, der får hyggekrogen til at se lun og rar ud i det grå novembervejr. Vi behøver selvfølgelig ikke bruge mange sekunder på at blive enige om, at behovet for en sval, skyggefuld plet at slå sig ned på er til at overse netop nu. Men jeg har ikke rigtig nænnet at få ryddet den for vinteren, for jeg kan godt lide at i det mindste nogle af haverummene er hyggeligt møblerede, selv om det er efterår. Og mange af planterne gør det faktisk fint endnu, for vi har endnu ikke haft frost i de lune hjørner af haven som her.

Kongebegonie, Begonia rex

Kongebegonie, Begonia rex, hører til de planter, der har gjort det helt eminent på skyggeterrassen og stadig gør det. Planterne kom til, da skyggeterrassen blev indrettet for sæsonen i begyndelsen af juni med god hjælp fra niecen. Den gang så de forskellige sorter af kongebegonie, sådan her ud, og i dag ser de ud som på billederne her. Hvad siger I så? Stadig lige fine, med deres fantastiske farver, aftegninger og former.

Er det ikke bare fantastisk? Kongebegonie betragtes vel almindeligvis som en stueplante, men det må hermed være bevist, at den har et kæmpe potentiale som krukkeplante. Med til historien hører, at den trives fint i skygge og i øvrigt stort set har klaret sig selv hele sommeren. Det er ikke så tit, jeg kommer forbi med vandkanden lige der, så det er bare blevet til en sporadisk sjat vand. Desværre tåler kongebegonie absolut ikke frost, så jeg må nok hellere alligevel snart rydde skyggeterrassen for vinteren og redde begonierne i ly for frosten.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved