Helt Hen i Haven

Lækre efterårsfarver omkring spejlbassinet

Der er virkelig gået efterår i den omkring spejlbassinet i hyggehjørnet på terrassen. Årstiden taget i betragtning er det selvfølgelig ok, men det pyntede nu alligevel med dagens krukkerokade.

Havens mange høje fyrretræer smider om sig med gamle nåle, så græsplænen ligner et ryatæppe fra 70'erne, mens nålebunkerne fyger rundt og lægger sig som snedriver på terrassen. I det hele taget er efterårsfarverne begyndt at sætte deres præg på haven, og de små træer i krukker omkring spejlbassinet har i det store hele allerede smidt bladene. Det er et signal til, at træerne skal i depot under udhænget langs husmuren, til det bliver forår igen. Samtidig skal den glinsende grønne stuearalie, Fatsia japonica flyttes ind i drivhuset, hvor der jo gerne må være lidt frodigt, selv om det er efterår. Den skulle kunne klare vinteren der.

Det udløste dagens krukkerokade, for heldigvis stod der andre planter med lækre efterårsfarver i venteposition rundt omkring. For mig er det vigtigt, at der altid er smukt og grønt omkring spejlbassinet, der står lige uden for stuens panoramavinduer. Det er så dejligt at have noget frodigt at kigge på i de kolde måneder. Og heldigvis er der jo mange planter, der er rigtig gode til at udfylde den rolle. Heuchera og Heucherella i forskellige skønne nuancer for eksempel. Den lysende røde bag bassinet er Heucherella 'Red Rover'. Der kan man da tale om lækre efterårsfarver.

Hellebores Ice n' Roses 'Rose'

En nyerhvervelse i krukkegruppen er den rosa Helleborus x glandorfensis Ice n' Roses. En udsædvanlig farve for årstiden og ikke til at stå for, synes jeg. Som det latinske navn fortæller, er der tale om en krydsning, der blandt andet giver sorten træk fra både julerose og påskeklokke. Det bliver spændende at se, hvad den dur til. Foreløbig dur den i hvert tilfælde rigtig fint i krukkegruppen.

Vintersnebolle, Viburnum tinus

En stedsegrøn busk, jeg holder rigtig meget af og har flere steder i haven, fordi jeg altid kommer til at købe en til vinterkrukkerne, er vintersnebolle, Viburnum tinus. Lige nu står de med knopperne på spring, og så blomstrer de vitterligt midt i vintervejret. Det er altså guld værd for haveglæden at have vinterblomstrende planter omkring sig, når haven ellers kører på vågeblus.

Hortensia, Hydrangea Magical Four Seasons

Hortensia er selvfølgelig ikke ligefrem vinterblomstrende, men når vi taler lækre efterårsfarver, kan Hydrangea Magical Four Seasons helt sikkert godt være med. Den har faktisk beboet terrassehjørnet siden foråret 2018 i sin krukke og har gjort det helt fantastisk. Nu er sommerens blomsterstande blevet næsten helt grønne med rosa noter men smukke, der er de stadig.

OBS husk, at det er i aften kl. 19, de tre vindere af et eksemplar af min nye havebog, 'Sommerblomster - Fra frø til fryd' udtrækkes i Facebook konkurrencen, så hold øje med din Messenger eller Instagram postkasse, hvis du har deltaget - eller lige når det på falderebet. Vinderne får direkte besked. Er du ikke blandt de heldige, er der et godt tilbud i Forlaget Linneas webshop. Ved forudbestilling frem til udgivelsesdagen den 4. november 2019 kan du nemlig spare fragten, hvis du skriver Fryd i feltet Rabatkupon, når du bestiller. Læs mere her.

Indlægget indeholder utilsløret reklame 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved