Helt Hen i Haven

Gode gule farver i efterårshaven

De gode gule farver i haven hører foråret til. Men efteråret har nu sine egne lækre gule nuancer at byde på med både fine, friske blomster og med de første høstfarver.

Blomsterkarse, Tropaeolum majus

I foråret plantede jeg nogle selvsåede planter af blomsterkarse, Tropaeolum majus, om til en gammel jernkasse. De voksede og blomstrede så fint, men midt på sommeren var de pludselig sat til i sorte bladlus. Jeg tænkte, at ballet nok var forbi, men prøvede dog at spule lusene af og klippe planterne, der også var begyndt at blive ranglede, tilbage. Det var en god disposition, for de kom igen med fornyet styrke og har blomstret nok så fint med sine gode gule farver lige siden og gør det, som det fremgår, endnu. De sjove kuppelformede planter i kassen ved siden af er engdværgulvefod, Selaginella apoda, der egentlig sælges som stueplante. Men de har nu stået ude i et par måneder og haft det fint, og da de ifølge bøgerne er semihårdføre, vil jeg prøve, om ikke de kan overvintre i drivhuset, for jeg synes, de er så herlige.

I den anden side af terrassen omkring spejlbassinet, er der også et par planter, der har kurs mod drivhuset, hvor de forhåbentlig kan overvintre. Det gælder især planten i forgrunden, den flotte stuearalie, Fatsia japonica, der skulle være så nogenlunde hårdfør, hvis vinteren ikke bliver for voldsom. Planen er, at den skal udplantes i det renoverede eksotiske hjørne, når det bliver klar til foråret.

Hosta med høstfarver

Omkring spejlbassinet er der også gang i de gode gule farver, omend de er af den lidt mere vemodige slags. Det er nemlig den smukke Hosta, der belaver sig på at gå i hi under jorden for vinteren, men lige siger tak for i år med lysende gule høstfarver. Nu må der vist snart nye planter til omkring spejlbassinet 🙂

Solhat, Rudbeckia subtomentosa 'Henry Eilers'

Heldigvis er der stadig gang i sensommerstauderne, og flere af dem har lige netop gode gule farver at byde på. Jeg er specielt glad for den helt særlige solhat, Rudbeckia subtomentosa 'Henry Eilers', der fortsat blomstrer lystigt. De rørformede randkroner omkring kuplen af rødbrune skivekroner gør den til noget ganske særligt, synes jeg.

 

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved