Høsten af årets kartoffeleksperimenter er godt i gang. Niecen, der var med, da knoldene blev lagt, er kommet på arbejde igen, for nu går det den anden vej. Kartoflerne bliver gravet op i takt med, at de skal spises.Årets kartofler ligner ikke dem, man kan købe i supermarkedet. De gule er den gamle sort 'Æggeblomme', de blå kartofler, der nærmest er lilla, hedder 'Blå Annelise', og de pink er af sorten 'Heiderot'. Det skal med, at udbyttet af de farvede kartofler er ret begrænset sammenlignet med mere "normale" kartofler, men man kan da ikke sige andet, end at de sætter kulør på tilværelsen.Det er noget videre besværligt at sikre sig velkogte kartofler, med den anselige variation i størrelsen af knoldene. Vi størrelsessorterer og putter dem i gryden efterhånden. De røde holder farven rimelig pænt, men de lilla mister det meste af farven. Kartoffelvandet ligner Bridget Jones blå suppe, og de bleglilla kartofler ser ret spooky ud. Men de smager, som kartofler nu engang smager. Jeg tror, jeg vil prøve at lave chips af de farvede kartofler. De må blive ret flotte 🙂