Helt Hen i Haven

Krukkeplanter på prøve

Brachyscome Strawberry Pink-1

Flere nye krukkeplanter har fundet vej til haven i år og er nu på prøve. Jeg vil nødig gå glip af geniale planter på længere sigt, og før de er prøvet af, er det jo ikke til at vide, om de dur til noget. En af dem, jeg allerede er blevet lidt glad for, er den pink dukkekrave, Brachycome 'Strawberry Pink'. Jeg har før haft den blå standardmodel, men den pink sort er ret ny og ret lækker med det mørke løv som kontrast til de pink blomster. Og foreløbig ser den da godt ud.

Lobularia maritime-2

Biblomme, Lobularia, er en af de nyere sommerblomster, jeg ikke har prøvet før. Men nu skal det være. At dømme efter den strøm af nye sorter, der rammer markedet, er det en plante, forædlerne virkelig tror på til fremtidens krukker. Ud over mange lækre farver har biblomme masser af duft at byde på og er af samme grund også højt elsket af bier. Foreløbig klarer den sig rigtig godt i krukken på terrassen.

Mecardonia Early Yellow Sundona-1

Den lille gule Mecardonia 'Early Yellow Sundona' er ikke alene på prøve her i haven men også i Gartneriet 7'eren, der overvejer, om det skal blive til en egentlig kommerciel produktion. Foreløbig præsterer planten rigtig godt. Den har for længst fyldt krukken ud, og sød er den også med sit mylder af små, lette gule blomster. Nu mangler vi bare et sødt, dansk navn til planten.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Krukkeplanter på prøve”

Hej Lotte jeg tillader mig lige en kommentar til din Mecardonia. Jeg vil anbefale dig (og gartneriet7eren Mecardonia Magic Carpet Yellow, den er meget tidligere og nemmer at få i blomst, bedre brydning, mere busket vækst og ikke mindst 2-3 gange så store blomster.
Bare lige til info 😉

Hej Niels
Tak, det er taget til efterretning – men den anden ser nu også ret fin ud. Hvor er du henne? Savnede dig på FlowerTrials.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved