Helt Hen i Haven

Køkkenhaveplaner tager form

Pisum Blauwschokkers-27Jeg er jo tyvstartet lidt på køkkenhavesæsonen med mine forsøg med vinterstikløg. Dermed er i hvert fald noget af årets layout allerede på plads. Det er bygget op om tre jern klatrestativer, der står bagerst i jordstykket. Stativerne har jeg store planer med. De giver en kærkommen mulighed for at spare plads, fordi der kan dyrkes i højden. Så nu har jeg været på frø shopping på nettet. De sjove blå ærter med de smukke ærteblomster, Pisum 'Blauwsshokkers'  får genvalg, for der er frø tilbage fra sidste år. Men nu får de følgeskab af andre høje ærter på de to andre stativer, for søde ærter kan man ikke få for mange af.Phaseolus Blauhilde-18Når ærterne ikke kan mere, er det bønnernes tur. I år bliver det ikke de fantastiske blå bønner, Phaseolus 'Blauhilde', for man skal jo prøve noget nyt. I stedet har jeg købt Phaseolus 'Borlotto'. De får sådan nogle fine rødmarmorerede bælge. Hokkaido-13Jeg har før haft problemer med at styre hokkaido planterne, der bemægtiger sig hele køkkenhaven, hvis de får lov. Men nu forestiller jeg mig, at jeg har fundet løsningen. De skal simpelthen ha' deres eget klatrestativ, så de kan vokse opad i stedet for ud til alle sider. Det bliver spændende, om jeg er pædagogisk nok til at få det projekt til at lykkes. Jeg har også bestilt frø af nogle smarte ufo squash til det tredje klatrestativ.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Køkkenhaveplaner tager form”

Jeg skal i år prøve nogle lilla sukkerærter som jeg fik lyst til at prøve efter jeg læste om dine “Blauwschokkers” sidste sommer, desuden skal jeg prøve to nye høje ærter i år. Jeg har tidligere prøvet “Blauhilde” som jeg af og til dyrker sammen med mine faste “Enorma” pralbønner. Jeg har også for nogle år siden dyrket “Borlotta” som dog ikke faldt i min smag, jeg synes ikke de var gode som friske bønner, altså kogt med bælg som grøntsag, muligvis er de ok hvis man tager bønnerne ud af bælgen og bruger dem på den måde. Glæder mig til at høre dine erfaringer med den for det er en smuk bønne.

Hej Jeannie
Jeg glæder mig til at gøre erfaringerne 🙂 Ærgerligt, hvis der ikke er så meget ved dem i køkkenet – men det er nu dejligt, når det ser fint ud i køkkenhaven.
Mvh Lotte

Netop, men Lotte det er jo ikke sikkert du har samme smag som mig 🙂 måske bliver du glad for dem. Det var egentlig ikke for at advare dig, bare fortælle om min erfaring 😉

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved