Når man dyrker frugt og grønt på så sandet jord, som her i haven, har jorden godt af en vitaminindsprøjtning med jævne mellemrum. Det gælder i køkkenhaven, er mere end aktuelt i frugthaven, der ærlig talt har været lidt af en fiasko i år, og selvfølgelig i drivhuset, hvor tomater med videre dyrkes direkte i jorden.
Derfor blev der bestilt en bigbag med 3.000 liter Champost til fordeling på de trængende steder. Champost er komposteret og pasteuriseret hestemøg, der i princippet kunne bruges til at dyrke champignon i men som altså også er alle tiders jordforbedringsmiddel med masser af krudt men på grund af pasteuriseringen ingen ukrudtsfrø. Der kan stadig høstes en del i køkkenhaven, men der kunne ryddes plads til en dynge kompost midt i det hele. Den bliver fræset ned, når høsten er i hus, så omsætningen kan gå stille og roligt i gang.
Jeg foretrækker at dyrke tomater, agurker med videre direkte i drivhusjorden, fordi det gør det nemmere at styre vandingen. Til gengæld er det så nødvendigt at forbedre jorden med jævne mellemrum, for at den ikke skal blive udpint. Til det formål har jeg rigtig gode erfaringer med Champost. Der blev fræset et godt lag i jorden sidste forår, og faktisk har det kun været nødvendigt at tilføre ekstra gødning en enkelt gang i år. Og det vel at mærke i en sæson med en helt overdådig høst.