Helt Hen i Haven

Haveliv under tag

November1402-105

Jeg læste lige en artikel i søndagsavisen om danskere, der forlænger havesæsonen ved at skaffe sig et uderum, hvor de kan være ude, selv om de er inde, og kom til at tænke på, at det jo er præcist sådan, jeg bruger mit driverthus. Dengang vi købte huset, var det et klart plus, at der var drivhus på matriklen, men det viste sig hurtigt, at drivhuset, der er placeret under et kæmpe egetræ, absolut ikke har lysforhold til tomatproduktion med videre.

November1402-24

Derfor blev drivhuset omdøbt til driverthuset og fungerer nu som planteværksted/krukke- og dimselager/vinteropbevaringssted og absolut også som hyggekrog. Her er lunt tidligt forår og hen på efteråret og super hyggeligt, når regnen trommer på taget eller vinden suser i trætoppene. Lysthus er sådan et dejligt ord, og det er vel egentlig det, det gamle drivhus er blevet til. Når man sætter sig med en kop te og en bog, sidder man næsten ude i skoven, der breder sig vildsomt bagved huset.

Driverthus-4

Huset er indrettet efter de forhåndenværende søms princip med hjemmegjort inventar, gamle møbler og fund til prisen. Der er ikke noget fancy over det, det matcher kun ved sin forskellighed, og det hele tåler fugt og musebesøg, som hører med til helheden. Jeg elsker det sted 🙂 Det uundværlige pottebord er hjemmegjort og henligger som regel i et syndigt rod, for det skal lægge bordplade til en strøm af planteprojekter.

November1402-17

 

Husets mange hylder og reoler rummer et hav af assorterede krukker, potter og vaser, der er samlet sammen gennem årene efter princippet, man ved aldrig hvornår, man får brug for sådan en. Den lille reol er tiltænkt rollen som rumdeler mellem planteværkstedet og hyggekrogen, men grænserne har det med at flyde ud, når det går løs i værkstedsenden.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Haveliv under tag”

Dejligt driverthus, og et flot hjemmelavet plantebord. Jeg skal selv have lavet et og vil gerne vide hvor du har fået fat i beholderen med skrå side til jord.

Hej Jeannie
Tak for din hilsen. Jordbeholderen stammer fra et gammelt, købt plantebord, der ikke var solidt nok til at klare arbejdet.
Mvh Lotte

Ok, tak

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved