Helt Hen i Haven

Hortensia på trods

Hydrangea arborescens 15-2Egentlig burde der slet ikke kunne vokse hortensia her i haven. Den tørre, sandede jord er ikke ligefrem hortensia egnet. Men der har nu sneget sig nogle stykker ind alligevel, og de kommer tappert igen år efter år. Træagtig hortensia, Hydrangea arborescens, får så kæmpestore blomsterstande, at den stort set altid ender med at falde fra hinanden, fordi skuddene ikke kan bære vægten. Nu har den fået hjælp i form af en staudespiral. Så holder busken forhåbentlig lidt længere i år. Den får et par kander vand, når den signalerer akut behov ved at klappe bladene sammen.Hydrangea macrophylla-28På kanten af skrænten i det pink bed er det almindelig hortensia, Hydrangea macrophylla, der gør det ganske pænt. Den bliver ikke til sådan en kæmpe busk, som man ser på bedre jorde, men blomstringen er der ikke noget i vejen med, og dimensionerne passer godt til bedet.

Hydrangea macrophylla-29En kollega til den er blevet behandlet mildt sagt stedmoderligt i et temmelig vildt hjørne af haven, hvor den må slås med både ukrudt og tørke. Det har næsten udviklet sig til et forsøg med, hvor meget modgang den kan klare. Det er vist tredje eller fjerde år, den dukker op og blomstrer trods udfordringerne. Blomsterne er små og busken temmelig sølle, men farven er fin.

Hydrangea macrophylla-30Blomsterne var lyserøde, dengang den blev plantet, så pH må være ret lavt, så blå som de er blevet med tiden.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Hortensia på trods”

Ja, du har ret i, at Hortensia ikke trives så godt i sandet jord, så de fleste af dem, jeg har, står i krukker og er til stor glæde. Dog har jeg et par af slagsen ude i det fri, som bliver meget beundret af gæster på matriklen. Det er ‘Ayesha’ blue (også kaldet ‘Mophead’) og og Hydrangea aspera, som hver sommer bliver kæmpestore og blomstrer overdådigt på¨bare en gang gødning om året ….. men de vokser altså også lige oven på udløbet af (regn)vandsfaskinen, som løber rundt om huset!

Glædelig sommer
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved