Helt Hen i Haven

Høst af blomster til tørring er et langtidsprojekt

Skærehaven er ikke alene leveringsdygtig i friske blomster til mange dejlige havebuketter lige nu. Høst af blomster til tørring er også i fuld gang, for jeg har heldigvis sået mange forskellige i år.

Russisk hindebæger, Limonium suworowii

Høst af blomster til tørring er lidt af et langtidsprojekt, hvis der skal være gode forsyninger til vinterens buketter, og man ikke lige råder over en hel mark med tørrevenlige blomster. Blomsterne springer ud over en lang periode, og det gælder jo om at få dem snuppet på det helt rigtige stadie, så de bevarer deres skønhed, når de tørrer. Samtidig er det vigtigt at være over dem, så produktionen ikke går i stå. Det gælder i høj for russisk hindebæger, Limonium soworowii, der her på matriklen er lidt at en stjerne i de tørrede buketter med de lange, viltre aks af bittesmå pink blomster.

Papirblomst, Xeranthemum annuum

At høst af blomster til tørring nemt bliver et projekt, der strækker sig over flere måneder, er papirblomst, Xeranthemum annuum, også garant for. Høsten er lige begyndt, men i rækken, der vel er et par meter, er der hundredevis af knopper, så der bliver noget at se til. De knitrer som stift papir, når man skubber til dem, og ligner næsten kunstige blomster i al deres yndefulde perfektion. Helt perfekte til tørring.

Haveridderspore, Delphinium consolida

Knapt så indlysende er det, at haveridderspore, Delphinium consolida, egner sig til tørring. Men den er faktisk lige så god i tørrede buketter, som den er i friske. Kronbladene krøller lidt sammen, men de beholder farven super fint, så i år har jeg sået dem i flere forskellige farver for at have nok at høste af til både det ene og det andet.

Således dagens høst af blomster til tørring, der nu hænger fint og dingler i små bundter i anneksets entre, hvor der er både tørt og mørkt, som der jo skal være, når man vil tørre blomster.
Til sidst et lille reklameindslag 🙂 Apropos dyrkning og høst af blomster til tørring, så er det noget, du kan læse meget mere om i min bog 'Sommerblomster - Fra frø til fryd'. Og apropos bogen, så kan jeg fortælle, at den nu også kan købes hos Hasle Blomster på Viborgvej i Aarhus - og selvfølgelig lige her i haven næste søndag den 2. august, når vi holder åben have fra 9-17. Læs mere om bogen her, om Hasle Blomster her og om Åben Have på Sondrupvej 42, 8350 Hundslund lige her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Høst af blomster til tørring er et langtidsprojekt”

jette palstrøm juli 26, 2020,  07:37

Jeg har nærmest ved et tilfælde papirblomst i haven, så dem vil jeg da forsøge at tørre og da jeg stort set altid mislykkes med at så, må jeg inden næste sæson have anskaffet mig din bog. Et besøg i din have ville være dejligt, men desværre bor jeg i den anden ende af landet.
Mange hilsener, Jette.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved