Helt Hen i Haven

Havens grønneste buske

Prunus laurocerasus-37

Grønneste - det er der vist ikke noget, der hedder - men det er alligevel det ord, der falder mig ind, når jeg på min haverunde lige så stille går og glæder mig over de store laurbærkirsebær buske. De er så fint forårsgrønne uanset årstiden og skærmer super godt af ud mod vejen. Der står nogle kæmpe store eksemplarer i den vilde del af haven. Nogle må have plantet dem for år tilbage med for længst glemte haveplaner i tankerne, men de klarer sig imponerende godt som skovplanter under fyrre- og fuglekirsebærtræerne.Prunus laurocerasus-38

Lige nu er der faktisk gået forår i dem, der står lunt og beskyttet mellem træerne. Knopperne er allerede begyndt at bryde.

Prunus laurocerasus-203

Ind imellem er det nødvendigt at beskære buskene lidt, så "skovstien" stadig er fremkommelig. Det fik mig sidste efterår til at tænke på, at man måske selv kan lave  nye planter som supplement til de gamle. Det skulle prøves, så efter beskæringen blev topskuddene til stiklinger, der blev stukket i pottemuld i en urtepotte. Potten har stået i det kolde drivhus hele vinteren, men det ser faktisk ud til, at missionen lykkedes. I hvert fald er stiklingernes amputerede blade (for at begrænse fordampningen) stadig saftspændte, og knopperne er begyndt at svulme.

Prunus laurocerasus-25

For et par år siden blev der plantet en række nye buske langs indkørslen som afskærmning mod vejen. De måtte næsten ned at ligge efter det seneste snevejr, men har da heldigvist rejst sig igen. Laurbærkirsebær, der hedder Prunus laurocerasus på latin, kan virkelig en masse. Stedsegrøn er næsten et for kedeligt ord til at beskrive den. Jeg tror, jeg vil kalde den eviggrøn i stedet. Det lyder lidt gladere...

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Havens grønneste buske”

Hej Lotte, jeg er ved at blive melankolsk over dette forår, det er lang tid til at jeg kan høste alverdens grønsager, så jeg har forlagt residensen, og høster løs af algerne på kysten, tag bare kløvertang, så mange muligheder og god smag og så er den almindelig, ingen af vores alger er giftige, tag bare de friske.

Laurbærkirsebær er virkelig dejlig grønne 🙂
Jeg har et par stykker i haven, den ene skal flyttes her i foråret, og jeg håber den vil vokse videre på sin nye plads.
Jeg fik også 2 helt små forærende sidste år, og de ser ud til at gro fint, selv om den ene har fået en lille smule frostskade.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved