Helt Hen i Haven

Havebuket med september glød

Chelone obliqua-28Der er knald på farverne i staudebedene nu, så det skal der selvfølgelig også være i septemberbuketten i projekt "hver måned sin havebuket". Duehoved, Chelone obliqua, er en af de stauder, der er selvskrevet til månedens buket.Verbena hastata-28Det samme gælder den rosa spydverbena, Verbena hastata 'Pink Spires', der står med et mylder af små, lækre blomsteraks, der er perfekte til at gøre buketterne sådan lidt lette, naturlige og tilfældige, når de stritter i alle retninger.Polygonum amplexicaule-28Den overdådige kærtepileurt, Polygonum amplexicaule, der står med sine fine blomsteraks som røde streger i luften over staudebedet hele sommeren, gør det også  rigtig godt i buketterne,Havebuket 1509-1Sammen med kinesisk Skt. Hansurt, Sedum telephium, gule blomsterskærme fra fennikel, lysende orange selvsåede morgenfruer og næsten lige så orange appelsintagetes fra drivhuset bliver det til en september buket, der virkelig lyser op på en regnvejrsdag.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Havebuket med september glød”

Jeg har købt en bunke stauder fra en planteskole og fik nogle stauder med som en lille gave bl.a. en kærtepileurt, som jeg imidlertid ikke kender spor til, en det en staude der breder sig meget/vildt eller er den nem at have med at gøre ? På billeder ser den ganske anvendelig ud, men jeg er ikke vild med hvis den infiltrerer andre stauder umådeholdent. Måske er det fordi jeg har hørt så meget dårligt om japansk pileurt, at jeg er så forsigtig 🙂

Hej Jeannie
Kærtepileurt er absolut nem at have med at gøre og gror tilsyneladende i hvad som helst uden at pive, hvilket man lærer at sætte pris på, når man har have i en grusgrav 😉 Men også ja til at den breder sig. På den gode måde, synes jeg, men det er jo en smagssag. Her i haven er den blevet en yndling, fordi den er så god til at fylde huller og fordi, den blomstrer over en utrolig lang periode.
Mvh Lotte

Tak Lotte, så tror jeg den bliver plantet med glæde 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved