Køkkenhaven ser måske nok lidt rodet og slidt ud efterhånden, men til gengæld er årets grønsagshøst på sit højeste. Så er det dejligt, at der er god efterspørgsel på de diverse gratis grønsager, der kan lette lidt på studiebudgettet. Der bliver noget at slæbe på i toget efter weekendens besøg i barndomshjemmet 🙂
Hvis der er noget, der er gang i lige nu, så er det squash produktionen. Der kan nærmest høstes dagligt, og det gælder om at være over planten, for ellers putter squasherne sig under de store blade og sniger sig til at antage enorme dimensioner. Og de er nu engang lækrest, når de er små.Der er også godt gang i hokkaido produktionen på klatrestativet i køkkenhaven. Det første flotte, fuldmodne, lysende orange græskar er hermed høstet, men der er mange flere på vej.Der kan også høstes porrer nu, men desværre er mange af dem begyndt at gå i blomst. Det er jeg lidt træt af, for selv om det ser sjovt ud, går det jo i nogen grad ud over udbyttet. Jeg synes ellers, jeg plantede så sent, at risikoen for blomsterdannelse burde være ovre, men der tog jeg åbenbart fejl. Det blev nu også meget køligt igen, efter at vi havde haft den første forårsvarme, og det er nok det, der har skabt misèren.
2 Replies to “Grønsagshøst fra have til hybel”
Ja, forældrenes velpassede køkkenhaver er guld værd under studiet, når jeg kom hjem til Aabenraa fra studiet i København, skulle man næsten bestille ekstratog til hjemturen, vi var så heldige i madklubben, at stort set alle vores forældre havde store køkkenhaver, hvilket hjalp på vores budget og indtag af kvalitetsmad. Vores studerende børn har, med dyrkningsønsker, også glæde af køkkenhaven.
Din hokkaido på stativ 😊 det ser ud til det gik rigtig fint. Er der en el. Flere planter på et stativ. Og støtter du dem når de vokser, eller kan frugten hænge selv?