Så er der gang i planteværkstedet igen. Posten har nemlig været forbi med en spændende kuvert med blomsterfrø. Og nogle af dem kræver ifølge frøposerne lidt særbehandling for at komme i gang.Frøene kan være op til seks uger om at spire, så det er på høje tid at få dem i jorden, hvis de skal nå at blive klar til sæsonstart. Mens de spirer, vil de gerne have perioder ved skiftende høje og lave temperaturer, så nu får de foreløbig en uge eller to i køleskabets grønsagsskuffe, før de får plads i vindueskarmen. Så må jeg se, om de skal have flere kuldeforskrækkelser hen ad vejen. Bortset fra det, er frøene sået på helt almindelig vis i gennemfugtet spiremuld i en bakke.Den ret fantastiske, meterhøje orientalsk pileurt, Polygonum orientalis, er en af de krævende sommerblomster, jeg drømmer om at prøve i haven. Forhåbentlig lykkes spireøvelserne, så drømmen kan blive til virkelighed.Samme spireopskrift lyder for den lyserøde edderkoppeplante, Cleome spinosa 'Sparkler Blush', som jeg faldt for ved sommerens besøg i Park der Gärten i Bad Zwischenahn nær Oldenburg i Tyskland. Den så så fin og blomstereng-agtig ud sammen med skærmplanten tandstikkerurt, Amni visnaga 'Green Mist', at jeg bare måtte prøve begge dele. Tandstikkerurten vil jeg dog vente lidt med at så, så den ikke kommer for tidligt i gang.
3 kommentarer til “Forspiring i køleskabet”