Jeg dyrker altid basilikum i massevis i drivhuset, for hele familien er vild med hjemmelavet pesto. Hidtil er jeg gået efter det sikre valg - den rigtige 'Genovese' basilikum, der får pestoen til at smage af rigtig pesto. Men nu skal jeg love for, at den konservatisme bliver udfordret. Det kom sig af, at jeg besøgte Gartneriet Viumlund, der producerer et væld af lækre, spændende krydderurter til udplantning i haven, i krukkerne og i drivhuset. Blandt dem er der ikke færre en syv forskellige slags basilikum, der smager og dufter vidt forskelligt. Viumlunds krydderurter kan købes i havecentre i hele landet, hvor de er nemme at kende på det lille, danske flag.
De sørgelige rester af halvcirklen af spinat, der dels var høstet i bund dels var gået i blomst, blev fjernet og det gav lige præcis plads til etablering af et dyrknings- og pestoproduktionsforsøg med alle syv forskellige slags basilikum. Det bliver spændende, om der bliver vendt op og ned på de konservative basilikum præferencer i køkkenregionerne.Heldigvis er en af sorterne i afprøvningen den klassiske 'Genovese', så det kan ikke gå helt galt 🙂 Hvordan forsøget skrider frem kan besigtiges i den kommende weekend, når vi åbner haven for alle interesserede i forbindelse med Haveselskabets Havefestival. Alle er velkomne lørdag og søndag mellem 10 og 17.
Der er åbne haver i hele landet i den weekend også hos min gode haveven Maria i Aalborg, der blogger så dejligt om sit haveliv i Livsnyderhaven, som det ses her.
I anledning af Havefestivalen sælger Maria min nye bog SLIP HAVEGLÆDEN LØS, ligesom jeg selvfølgelig selv gør lige her i haven.
3 Replies to “Forsøg med syv slags basilikum i drivhuset”
Du skulle prøve ‘Kanel Basilikum’ (Cinnamon):-)
Hvad blev konklusionen på syv basilikum-eksperimentet (spørger en nu meget utålmodig basilikum- og pestoelskende frøindkøbende vindueskarmopstartende drivhusejer)
Hej Ulla
For nu at være helt ærlig, så er jeg nok lidt traditionalist på basilikumfronten, og synes i bund og grund, at basilikum skal smage af basilikum. Så det er mest den “rigtige” ‘Genovese’, jeg har lavet pesto af. Men flere af de andre var fine til at give et pift – citrontimianen var nok min favorit.
Mvh Lotte