Helt Hen i Haven

Flotte figner på vej

Køkkenhaven 1608-5Figentræet, Ficus carica, der står i det bagerste hjørne af køkkenhaven, står slet ikke, som en figen bør og er i øvrigt i sin tid indkøbt på en rejse til Holland uden nævneværdig skelen til, hvilken sort der er tale om. Ficus carica-46Lidt af et eksperiment med andre ord. Men selv om det i princippet står for udsat og mangler en væg at varme sig ved, har det alligevel klaret skærene i en seks-syv år. Det er ikke blevet kæmpestort, men det behøver det nu heller ikke.Ficus carica-45Jeg bliver mega glad hvert år, når jeg opdager, at der igen er flotte figner på vej. Mange er det ikke, men bare det, at det lykkes, er fedt. De få figner bliver virkelig indtaget med andagt.Ficus carica Røsnæs-25 I år har haven så fået endnu en figen, og den har jeg absolut større forventninger til. Det er nemlig den dansk udvalgte sort Ficus 'Røsnæs', der er beregnet til det danske klima. Samtidig har jeg plantet den i mit nyvundne haverum langs en gammel frønnet mur på en sydvendt skråning. Det ser allerede ud til at planten har fundet sig godt til rette. Den er i hvert fald vokset markant, siden jeg fik den forærende i januar. Glæder mig allerede til de kommende års overdådige høst 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Flotte figner på vej”

Jeg har været så heldig at spise en figen fra min Røsnæs figen. Jeg importerede en figengren på en tur til Tyrkiet, jeg havde med min produktionshøjskole, vi havde en del tyrkiske elever, der blomstrede op ved at være tolke for os lærere, på en af mine ture op i højderne, fandt jeg et vildt figentræ, hvor jeg kunne tage en gren fra en større afbrækket gren, den overlevede turen hjem, og voksede sig hurtigt meget stor, den sætter stadig en del figener, men de bliver aldrig modne, den lever fint og er flot, den laver masser af blade og figenknopper, som falder af i løbet af vinteren, Røsnæsfigenen er også produktiv, men her bliver frugterne siddende og modner helt perfekt.

Hej Finn
Håber Røsnæs smagte godt. Jeg ser meget frem til, at min begynder at give frugt 🙂
Mvh Lotte

Min “Røsnæs” smagte godt, så jeg glæder mig til kommende års høst. Træet er over 2 meter højt, så forventningerne er også store🙂

Ih, hvor jeg glæder mig 🙂

Man kan ikke andet blive glad af, at kunne spise sign egne figner – andre andre herligheder fra haven 🙂 Jeg har ikke selv haft held med figner endnu, men når haven bliver udvidet til næste år, skal det være et forsøg igen.

Nej vel – og nu er de ved at være modne. Det går hurtigt i den her varme 🙂
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved