Helt Hen i Haven

Fifty shades i krukkerne

Oktober krukker-4

 

Inspireret af de sølvgrå planters nyopdagede efterårskvaliteter, kom jeg lige til at plante lidt om og flytte lidt rundt på krukkerne. Dermed opstod der en ny krukkesamling helt domineret af krukkeplanter med sølvgråt løv tilsat et strejf af hvidt fra den ukuelige vortemælk, Euphorbia 'Diamond Frost'.

Oktober krukker-11

Den gamle, grå teaktræsbænk foran huset må holde for som podie for årstidens pynt i passende farver. Og så for det helt fantastiske spøgelsestræ, Corokia cotoneaster, der bare må fremhæves.Jeg kan simpelthen ikke stå for det lille træ med vitterligt sølvfarvede, bittesmå blade på tynde zigzag grene. Den er desværre ikke vinterhårdfør, men lige nu rigtig fin som krukkeplante.

Dichondra argentea-1

Nyresnerle, Dichondra argentea, har været brugt i nogle sammenplantede krukker med har nu fået sin egen som en værdig partner i den nye gruppe.

Senecio cineraria-2

Gråblad, Senecio cineraria, har sin egen historie. Den overvintrede faktisk i drivhuset men var blevet noget tyndbenet i det. I stedet for bare at smide den ud, blev stiklingeformering forsøgt, og det viste sig altså at være muligt. Nu vil den oven i købet til at blomstre.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Fifty shades i krukkerne”

Grethe S Frandsen oktober 15, 2014,  15:35

Hej. Er nysnerle vinterhårdfør

Mvh Grethe

Fra: Helt hen i haven [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 15. oktober 2014 15:07 Til: fandsen@post11.tele.dk Emne: [Nyt indlæg] Fifty shades i krukkerne

Lotte Bjarke posted: ” Inspireret af de sølvgrå planters nyopdagede efterårskvaliteter, kom jeg lige til at plante lidt om og flytte lidt rundt på krukkerne. Dermed opstod der en ny krukkesamling helt domineret af krukkeplanter med sølvgråt løv tilsat et strejf af”

Kære Grethe
Nyresnerle er desværre ikke vinterhårdfør, men den holder langt ud på efteråret. Og den kan nå at blive til utroligt meget på en sommer.
Mvh Lotte

Birgitte Sværke Pedersen oktober 16, 2014,  09:35

Skøn opstilling. De grå nuancer er “cool” – kan ikke lige finde på et bedre ord 😉 – og elegante. Her kommer der også flere og flere grå planter ind. Både i krukker og bede.

/Birgitte

Hvor er du stærk til farver Lotte – du kan bruge hele paletten plus gråtonerne. Så smukt og inspirerende, så man straks får lyst til at gå på krukkeopdagelse i eget drivhus – måske man kunne kreere et næsten lige så smukt stilleben på den musegrå bænk ud mod stien til glæde for de passerende.

V.h. Jette

Det lyder som en god ide, haven må jo også gerne glæde andre 🙂 KH

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved