Helt Hen i Haven

Farvel og tak til Hosta

hosta-i-oktober-1Hvis der er en plante, der har forstået præcist, hvad det vil sige at være staude, så er det Hosta. De store, smukke blade runder sæsonen af med flotte gule høstfarver, visner så hurtigt væk, mens planten trækker sig majestætisk tilbage under jorden og bliver fuldstændig usynlig, indtil friske bladruller skyder frem til foråret.hosta-i-oktober-4Hosta er en meget værdsat staude her i haven, hvor den i sommerhalvåret har vigtige roller at spille i havens mere skyggefulde områder. De er super fine som kantplanter for eksempel langs stien i den lille skovhave, hvor de er med til at vise, at området nok er vildt men altså i virkeligheden er under en vis grad af kontrol.hosta-i-oktober-3Jeg har mange forskellige sorter med små og store blade og i mange forskellige farvenuancer. Fælles for dem er de elegante buenervede blade, der er så gode til at skygge ukrudt væk i sæsonen.hosta-i-oktober-2Det er ikke alle sorterne, der går i vinterhi lige hurtigt. Den her lader endnu ane, hvor fint det var, da hele skovstien var kantet med Hosta. Det må være på sin plads med et tak for i år til Hosta. Jeg glæder mig til vi ses igen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Farvel og tak til Hosta”

Hey Lotte
Elsker hostaer 🙂 har mange rundt i haven… De er ox visnet helt væk snart….. Men har ox mange i krukker som er sat i vinterhi i drivhuset…. Tænker om du ved om de skal vandes engang imellem når de står derinde og hvor tit ca?
Vh Joy

Hej Joy
Tak for din hilsen.
Du skal være meget forsigtig med vanding, når planterne er gået i vinterhi under jorden i krukkerne. Jorden skal selvfølgelig ikke være knastør, men risikoen for at vande for meget er nok større end for at vande for lidt. Hvis jorden bare lige føles fugtig, er det fint. Held og lykke med overvintringen.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved