Helt Hen i Haven

Endnu en Primula runde

Primula Pink Champagne-1

Næste hold dejlige Primula sorter er sprunget ud i haven, hvor der - indrømmet - er rigtig mange forskellige plantet ud her, der og alle vegne. Det er blevet tid til de dobbelte blomstrede Belarina sorter, der er i en klasse for sig. Som nu for eksempel Primula Belarina 'Pink Champagne' med et sart, forårsfarvespil i lyserøde og cremefarvede nuancer. Ret svær at stå for.

Primula Belarna Pink Ice-1

Jeg er også fascineret af den lyserøde Primula Belarina 'Pink Ice' med blomster, der leder tanken hen på bittesmå roser. Det er et par år eller tre siden, de blev plantet ud efter en karriere som forårskrukkeplanter, og de får bare flere og flere blomster år for år og ser faktisk ud som om, de hver især kan deles til endnu flere planter. Det skal måske prøves efter afblomstring, for den ville det ikke være så tosset at få endnu flere af.

Primula Belarina Cream-1

I det hvide bed tager Primula Belarina 'Cream' hul på sæsonen med de fineste, hvide blomster. De er også genbrugsplanter fra tidligere års krukker, som det er dejligt at få et gensyn med i et nyt forår.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Endnu en Primula runde”

Hej Lotte, jeg er meget betaget af dine Primula Belarina, har du sået dem selv eller købt på planteskole ? Jeg er også overrasket over hvor fint de klarer sig efter to-tre år i haven. De fleste af mine primula forsvinder langsomt væk, jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, hvordan vokser dine ? jordbund, vanding om sommeren, sol-skygge ? Mange hilsner og jeg er så glad for dine mails fra din blog, altid den første mail jeg åbner.

Hej Jeannie
Tak for din hilsen og de søde ord.
For at være helt ærlig, gør jeg ikke ret meget for at få primulaerne til at gro. Jeg tror simpelthen, at jordforholdene her, der ellers kan være noget af en udfordring, passer til Primula. Jorden er meget sandet og dermed veldrænet, skovbundsagtig, lun og sydvendt.
De fleste af planterne er købt som potteplanter, plantet i krukker i det tidlige forår og efterfølgende udplantet i haven.
Mange hilsner
Lotte

Tak for svaret, ja jeg havde måske på fornemmelsen at jordbunden her er for fed og måske for kold om foråret, de står i halvskygge så det skulle være godt nok, men jeg skal nok se på jorden for at få et bedre resultat. Hilsen Jeannie

Jeg har søgt på nettet for at finde frø til primula pink champagne, og også på planteskoler i nærheden, men kan ikke finde. Har du et godt råd? jeg bor i København
Siri

Hej Siri
Jeg ved ikke om man kan købe frø af Primula Belarina Pink Champagne som forbruger. Jeg har selv fået dem som færdige planter. Jeg har spurgt gartneren, der fortæller, at han i år har solgt dem til blandt andet Coop, Dansk Supermarked og Plantorama, og at de burde være i butikkerne nu – så det bedste er nok at gå på jagt.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved