Helt Hen i Haven

En ekstraordinær haveoplevelse i Livsnyderhaven

Mens regnen siler stille og livgivende ned over haven, sidder jeg og drømmer mig tilbage til Livsnyderhaven i Aalborg, hvor jeg kiggede indenfor i sidste uge i det dejligste forårsvejr. Det var en oplevelse i særklasse. Jeg sidder stadig og forsøger at regne ud, hvordan det er lykkedes Maria, der er kvinden bag Livsnyderhaven og bloggen af samme navn, at få så mange haveelementer flettet sammen til den skønneste helhed i en villahave på bare 500 kvadratmeter.

Det eneste, jeg lige kan komme i tanke om, der ikke er i haven, er en græsplæne. Og hvem har brug for sådan en 🙂 Et grusbelagt stisystem fører den havevandrende rundt mellem de mange stemningsfulde haverum. Fra terrassen nærmest huset til det smukke orangeri længst væk. Via broer over havedamme i flere niveauer og gennem plantebevoksede pergolaer. Forbi hønsehuset (!) og til charmerende siddepladser og udkigsposter. Det er arealudnyttelse i en grad, der sjældent ses.

Marias æstetiske sans for detaljen går igen overalt. Der er simpelthen intet, der er overladt til tilfældighederne, og alle de anvendte materialer er tydeligvis taget fra øverste hylde. Wow siger jeg bare.

Selv katten klæder haven smukt 🙂

Selv om haven er lille, har den masser af oplevelser at byde på, og netværket af stier betyder, at der skal adskillige rundture til for at forvisse sig om, at man har fået det hele med. Jeg ved godt, jeg er født uden stedsans, men det er alligevel sjældent, jeg føler, jeg kan blive en lille smule væk på 500 kvadratmeter. Altså blive væk på den gode måde.

Orangeriet bagerst i haven er selvfølgelig både konstrueret og indrettet så lækkert, at man bare får lyst til at slå sig ned og lade tankerne flyve.

Det har de særligt heldige i øvrigt rent faktisk mulighed for. Maria og hendes kæreste har nemlig indrettet en lille (selvfølgelig) lækker lejlighed i villaens høje kælder, der lejes ud i udvalgte uger gennem Airbnb. De heldige får adgang til Livsnyderhaven og orangeriet med i købet, så der er al mulig grund til at tage på weekend i Aalborg. Se lejligheden her.

En anden mulighed for at opleve Livsnyderhaven med egne øjne er at lægge vejen forbi, når Maria holder åben have den 29.-30. juni. Og jeg vil da lige nævne, at det ved den lejlighed bliver muligt at købe min bog, Slip haveglæden løs - fryd, facts og fiduser, lige dér i haven. Hvis man da ikke allerede har bestilt den gennem sin boghandler eller direkte hos Forlaget Linnea her

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved