Helt Hen i Haven

Drivhusets stueplanter flytter ind, når sommertiden ender

Her i haven er det ikke kun uret og havemøblerne, der sættes tilbage, når sommertiden ender. Det samme gælder drivhusets stueplanter, der har skabt grøn og frodig atmosfære under glastaget hele sommeren.

Drivhusets stueplanter flytter ind

Drivhusets stueplanter trives super fint med de gode lysforhold hele sommerhalvåret igennem, men når den tid nærmer sig, hvor risikoen for frostnætter melder sig, er det nødvendigt at redde dem i sikkerhed inden døre. Frost tåler de ikke. Det kan godt være en anelse udfordrende at finde plads til dem i vores lille hus, for mange har ad åre vokset sig temmelig store. Det er jo lige det, der gør dem til så gode drivhusplanter.

Ampelplanter giver junglestemning

Jeg er især øm over mine mange hængeplanter blandt drivhusets stueplanter. De er de helt store hyggespredere, når de fylder luftrummet under glastaget med grønne finurligheder. Det er helt trist at flytte dem ind, for de er lidt svære at finde vinterhårdføre erstatninger for.

Fra drivhuset til vindueskarmene

Til gengæld har drivhusets stueplanter nu forgrønnet og forskønnet både huset og annekset  i alvorlig grad. Annekset, der normalt er gæsteværelse, er pt også corona-hjemmearbejdsplads, så nu kan kontorarbejdet foregå i frodige rammer med behagelig planterenset luft. Stueplanternes luftrensende egenskaber er der forsket en del i, og det er ganske vist, at planterne bidrager betydeligt til et forbedret indeklima. Det blev til en del ture med den plantefyldte bakke, før vagtskiftet i drivhuset kom på plads i løbet af weekenden. Lidt vemodigt men også ret hyggeligt med ild i brændeovnen og tændte stearinlys.

Stuearalie, skærmliljer og sukkulenter

For heldigvis er der vitterligt tale om et vagtskifte, når drivhusets stueplanter tager på vinterferie. For rundt om i haven, er der en del krukkeplanter, der helst skal overvintre under glas. Den flotte stuearalie til venstre, Fatsia japonica, har en kollega, der er udplantet i det eksotiske hjørne af haven. Så hvis den overvintrer, bliver dette eksemplar plantet ud til foråret. Der er en del skærmliljer, Agapanthus, der plejer at overvintre i drivhuset, og også de i princippet vinterhårdføre kaktus og sukkulenter til højre i billedet klarede sidste vinter her. De kan næppe overvintre ude i de små potter, men inde går det altså fint nok indtil videre. Dejligt at der også kan være hyggeligt, grønt og frodigt i drivhuset om vinteren.

Stuearalie, Fatsia japonica 'Spider's Web'.

Apropos stuearalie, så har dette ganske særlige eksemplar givet den som krukkeplante i haven lige til nu, men nu har jeg reddet den ind for vinteren. Fatsia japonica 'Spider's Web' hedder sorten med de marmorerede blade, der virkelig formår at skabe blikfang.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Drivhusets stueplanter flytter ind, når sommertiden ender”

Hej igen. Jeg har plantet min stuearalie i haven, der overvintre den fint-den har stået der nu i 2 år. Hilsen Gitte Augustesen

Hej Gitte
Det lyder godt – håber også mine er vedholdende, for de er godt nok flotte.
Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved