Helt Hen i Haven

Det vildeste tomatår nogensinde i drivhuset

I alle mine mange år som tomatdyrker har jeg aldrig oplevet noget lignende. 2018 er hermed udnævnt til det vildeste tomatår nogensinde. Jeg har lige plukket 2 kg cherrytomater på fire planter, og det er bare i dag. Det er sorten 'Gardener's Delight', der er gået fuldstændig amok og simpelthen bugner af store, solmodne lækkerier.Men de gule, pæreformede cherrytomater af sorten 'Mirabel følger nu godt med. Jeg troede ellers, planten havde overvurderet egne evner i sin iver efter at blomstre - og jeg har da også beskåret klaserne en del - men nu modner der rigtig mange, fine og velsmagende gule tomater.Fryseren er for længst fyldt op med tomater til vinteren, så nu er jeg gået i gang med at finde andre konserveringsmetoder til den dejlige høst fra det perfekte tomatår skabt af sol og varme. Lige nu står en del af dagens overflod og koger sagte på komfuret. Jeg er ved at free-style en ketchup opskrift med alt godt fra haven. Håber, det går godt. Det dufter i hvert fald men ser noget tyndt ud. Mon ikke inddampning kan råde bod på det? Gode ideer til lækkerier med solmodne tomater er velkomne 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Det vildeste tomatår nogensinde i drivhuset”

Hej Lotte
Har du prøvet at lave en tomat/rabarbermarmelade, det kan varmt anbefales.

Hej Henriette
Det lyder lækkert – desværre er min rabarber klappet helt sammen for i år. Mon jeg kan bruge tomater fra fryseren til foråret?
KH Lotte

Detsamme hos mig. Aldrig har jeg oplevet en så overdådig tomathøst. Vi spiser og spiser og forærer væk. – er der nogen, som har en god opskrift til at tørre tomater. Og kan de fryses? Det har jeg aldrig prøvet.

Hej Nina
Jeg har allerede fryseren fuld af tomater, så det kan su sagtens. Jeg skærer bare tomaterne i stykker og deler dem op i passende portioner til en gryderet eller lignende. Det er nemt og dejligt at have på lager.
KH Lotte

Fantastisk. Også de store tomatgartnerier producerer i overflod. Nu glæder jeg mig til at få sat drivhus op igen, og så må vi se hvordan næste sæson bliver.

Hej Morten
Held og lykke med drivhusprojektet. Sådan et er da næsten ikke til at undvære 🙂
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved