Helt Hen i Haven

Bliv klar til sommertid med små, mobile forårshaver

Det er i morgen, havemøblerne skal sættes frem lige som uret. Bliv klar til sommertid med små mobile forårshaver, der kan flyttes i ly, hvis det fine solskinsvejr forvandler sig til nattefrost. Det hygger og skaber instant forårsstemning i haven.

I dag har vi spist frokost i solen på terrassen. Uden overtøj. Jeg siger det bare. Midt i al elendigheden var det helt fantastisk at sidde der og slubre D-vitaminer i sig og mærke solen helt ind på bagsiden af øjnene. Så ja, her på matriklen har vi foregrebet morgendagens vigtigste gøremål - at få havemøblerne stillet frem. Bliv klar til sommertid - det har været dagens motto.

Med til den øvelse hører, at pynte haven op med små mobile forårshaver fyldt med forårsblomster. De gør en verden til forskel i den stadig vintermærkede have og løfter forårsstemningen markant. Her er det en fin, rund zinkbakke fra Zinkbakken, der giver vandreservoir til en flok glade forårsblomster i lerpotter og samtidig gør det muligt at transportere hele molevitten under tag i drivhus eller carport, hvis meteorologerne truer med en frostnat. Sommerblomsterne er mere hårdnakkede, end de ser ud til, men alt for meget frost, det tåler de ikke.

Krinolinenarcis, Narcissus bulbocodium

En af beboerne på min Bliv klar til sommertid bakke er den lysegule krinolinenarcis, Narcissus bulbocodium. Er den ikke bare skøn?

Jeg synes, det er super-hyggeligt at placere små blomstrende lyspunkter rundt om i haven, hvor vi jo af naturlige grunde opholder os en del i disse Corona-tider. Her en lille sammenplantning af forårsblomster i en sød lille zinkkasse fra B-Green.

Fjeldarve. Androsace septentrionalis

Den fnuglette fjeldarve, Androsace septentrionalis, er en af de planter, der udløser et straksbehov, når min Bliv klar til sommertid strategi skal føres ud i livet.

Også i køkkenhaven stiger aktivitetsniveauet, mens morellerne blomstrer og fuglene synger, så det er en lyst. Derfor skal der selvfølgelig indrettes hyggelige siddehjørner, hvor man kan tage en slapper fra havearbejdet. Og ja, der skal selvfølgelig også være noget kønt at se på, mens køkken- og skærehave endnu ligger brak.

Her en forårskrukke med forskellige Primula, stedmoderblomst og spirende løg af narcisser. Alt sammen i varme, brændte nuancer. En enkel løsning, når der skal sættes lidt kulør på en grå Corona-tid. Så til slut en opfordring her fra til at nyde foråret og sommertidens begyndelse og fylde haven og krukkerne med dejlige blomster og planter, der letter lidt på humøret. Husk at købe danske planter, så gartneriernes store forårsproduktion, der ikke kan komme afsted til de tiltænkte eksportmarkeder, ikke bare skal gå til spilde. Den tanke er da lige til at få tårer i øjnene over. Så bliv klar til sommertid med masser af danske planter i haven, drivhuset og hjemmekontoret. Det er heldigvis ikke svært at shoppe planter. Mange havecentre har ovenikøbet etableret serviceordninger, så man ikke engang behøver at gå ind, byggemarkeder har også åbent, dagligvarebutikkerne kommer du i alligevel, og endelig er der masser af webshops, der sælger masser af planter. Tjek fx ind på JespersPlanteskole.dk. LundhedePlanteskole.dk eller Plantetorvet.dk og forkæl dig selv lidt.

Indlægget indeholder en lille smule reklame 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Bliv klar til sommertid med små, mobile forårshaver”

Uh, kan alle de dejligheder! Jeg savner flere af dem… havde glædet mig til at købe bl.a fjeldarve og primulaer hos Pedersens Planteskole, desværre blev haveselskabets arrangement aflyst pga. Corona. Jeg “mangler” de dejlige planter jeg plejer at købe der..

Hej Bente
Det var super ærgerligt en jo desværre uundgåeligt, at Haveselskabets forårsarrangementer måtte aflyses. Til gengæld kan Pedersens planter ligesom alle de andre danske gartneres planter købes mange steder i hele landet. Du gør både dig selv glad og gartnerne en tjeneste, når du køber planter her midt i Corona-tiden. Det er hårde tider for gartnerierne, der har drivhusene fyldt til brstiepunktet med planter, der bare venter på at komme ud og sprede glæde i haverne.
KH Lotte

Hej Bente og Lotte

Tak for de fine ord, det varme i denne tid..
Vores primulasortiment er til salg i fx Plantorama, Bilkas havecenter og flere andre havecentre. Fjeldarven er på vej ud i flere danske havecentre i skrivende stund.
Med ønske et blomstrende forår..
Henning

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved