Helt Hen i Haven

Blidt og blåt til krukkerne

Forårskrukker 16-19I dag er der endnu engang blevet flyttet rundt på krukkerne og plantet nye til. Ved fordøren er der opstået en forsamling med palettens blå, sart gule og cremefarvede nuancer. Let, luftigt og forårsagtigt, synes jeg.Viola cornuta-8Nye for i år er hornvioler, Viola cornuta, i flere farver. Jeg holder meget af hornvioler, for de kan så meget på den her årstid og fås i et hav af farver. Især når man får fat i store, stærke, danske eksemplarer, der bare vil fremad. Jeg foretrækker dem klart for de mere storblomstrede stedmoderblomster, Viola x Wittrockiana, der ikke er nær så elegante set med mine øjne. Der er flere planter i potterne, der nemt kan skilles fra hinanden, når man planter krukken til, så resultatet bliver en pæn og harmonisk helhed i stedet for, at det ser ud som om, der er sat tre potter ned i en krukke.Primula Belarina Amthyst Ice-18En krukke med den lækre meget specielle Primula Belarina 'Amethyst Ice' blev det også til. Den er svær at undvære, synes jeg, og heldigvis siger erfaringen, at den kommer igen ude i haven, når den bliver plantet ud senere på foråret.Aquilegia Spring Magic-1De tidlige akelejer i serien Aquilegia Spring Magic passer lige i farveskalaen med den blå og cremefarvede blomster.Forårskrukker 16-20Det vildeste i forsamlingen er dog tulipanbuketten, der nu har stået på bordet ved fordøren i 23 dage i al slags vejr. Det kan man da kalde en holdbar buket.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Blidt og blåt til krukkerne”

Det er smuk. Lige min stil 😉

Primulaen ametyst er meget fin, sådan en ville gerne have fingre i. Jeg må på jagt for den er vist ikke lige de gængse steder.

Havehilsner
Ina
http://annasplads.dk/

Hej Ina
Tak for din hilsen. Den blå Primula er ude i butikkerne – jeg ved at blandt andet Dansk Supermarked har købt dem, så de burde ikke være så svære at finde.
Mvh Lotte

Det ser hyggeligt ud. Jeg har selv lige plantet lidt til med hornvioler, primula og lidt narcisser til at pynte ved fordøren. Jeg foretrækker hornvioler frem for de meget store stedmoder. Den primula du viser er meget skøn.

Hej Gitte
Ja, det er svært ikke at falde for fristelsen til at pynte op med forårsblomster – og det er utroligt så stor en forskel det gør for forårsstemningen 🙂
Mvh Lotte

Jeg har desværre ikke en tyk pengepung, så jeg må begrænse mig, både forår, sommer og efterår. Hvis jeg vil have det store krukkeorgie må jeg lave planterne selv og jeg har en stor portion stedmoderplanter jeg såede sidste sommer, lige klar til udplantning, jeg har fundet nogle smukke støvede rosa og blommefarvede sorter, der er tilpas diskrete i farverne.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved