Helt Hen i Haven

Martsviol i nye farver

Viola odorata Miracle Magenta Red-13Almindeligvis er martsviol blå og bly. Men sådan behøver det ikke at være. Den helt skønne serie Viola Miracle byder på martsviol i en hel stribe farver. Her er det Viola Miracle 'Magenta Red', der får lov at stå og dufte på bordet i drivhuset.Viola odorata Miracle Clasy Blue-13Man kan næsten høre på det latinske navn for martsviol, Viola odorata, at blomsterne dufter. De farvede sorter dufter dejligt, som violer skal dufte omend ikke helt så intenst som  den vilde model. Undtagelsen er Viola Miracle 'Classy Blue', der dufter ualmindelig lækkert.Viola odorata Miracle Bride White-13Sorten Viola Miracle 'Bride White' er heller ikke til at stå for. Jeg plantede nogen af sorterne ud i haven sidste år, og de kommer fint igen og breder sig hyggeligt i bunden af staudebedene.Viola odorata Miracle Classy Pink-13Viola Miracle 'Classy Pink' har en virkelig fin, klart pink farvenuance, der passer godt i en patineret terra cotta krukke.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Martsviol i nye farver”

Såå söta! Får försöka få tag på den serien. Jag köpte flera violer i olika rosa och lila nyanser för ett par sedan, från England. Har satt dem i rabatt, i woodland, men de trivs inte alls. Tror dock att störste problemet är att sniglarna gillar dem, så de får liksom inte en chans att riktigt ta sig.

Hej
Jeg har haft pæn succes med at plante ud og overvintre violerne. De bliver ikke så tætte og buskede som potteplanterne, men de kommer fint igen og kryber rundt mellem stauderne. Sneglene har åbentbart fundet noget mere tillokkende her 🙂
Mvh Lotte

Jeg købte en rosa sidste efterår i en planteskole i Nordjylland, den glæder jeg mig til at se for første gang, jeg har desuden en der hedder “Freckels”, den er hvid med blå prikker, kender du den Lotte ?

Jeg har set ‘Freckles’, og den er på ønskesedlen, men jeg har ikke haft held til at finde den endnu.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved