Helt Hen i Haven

Virkelig vilde høstfarver

Hamamelis x intermedia-46Der er stor forskel på, hvornår og hvor meget havens forskellige træer og buske får flotte høstfarver. En af dem, der kommer først og for alvor er i gang nu, er troldnød, Hamamelis x intermedia. Busken har været temmelig diskret og helt almindelig grøn hele sommeren, men jeg skal love for, at den tager revanche nu og stjæler hele billedet.

Hamamelis x intermedia-47Bladene er både gule, orange og røde og får busken til at se helt fantastisk ud, når den rammes af en solstråle.

Hamamelis x intermedia-45Alle haver burde i virkeligheden ha’ en troldnød. Samtidig med festfyrværkeriet, der går i luften lige nu, kan man nemlig glæde sig over, at næste haveårs første blomster er stærkt på vej. Blomsterknopperne putter sig foreløbig ind til grenene, men allerede i januar springer de ud, hvis vejrguderne ikke er alt for bistre. Så busken er altså god for to af årets rigtig gode haveoplevelser og har selvfølgelig en sikker plads på listen over yndlingsplanter.

 

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

2 Replies to “Virkelig vilde høstfarver”

Marianne Mortensen oktober 21, 2015,  08:57

I vores have er det alle aronia-buskene og bærmispel der dominerer farvepaletten lige nu, blærespirea med lysende gule blade er også i gang med at blande sig. Det er skønt med mange forskellige buske og træer i haven, i næsten 1½ måned er det et farve-orgie uden lige.

Hej Marianne
Det er sjovt, så det varierer med både timing og farvespektrum. Her har Aronia buskene stort set tabt bladene, men der er heldigvis andre, der er på vej med spektakulære farveskift. Dejligt at have mange forskellige buske og træer, som du skriver, så man får fuld valuta for pengene, når det gælder høstfarver.
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved