Nu er køkkenhaven i det store hele sået til, og der er ikke andet at gøre end at vande og vente på, at spirerne dukker frem gennem jordskorpen. Men heldigvis har jeg jo snydt lidt - som de siger i TV-køkkenet - og kan nu tage forskud på glæden ved spirende grønsager, fordi jeg fik sået vinterært, Pisum sativum 'Winterkefe' lige før jul. Den særlige sort af ært klarer vinteren uden problemer og er klar til start, så snart det bliver bare lidt forår. Skuddene er allerede hastigt på vej til vejrs, så med lidt held er der ærter at høste allerede i maj.Allerede 23. oktober blev der sat hvidløg og vinterløg i det tidligere aspargesbed. Også dem er der fuld fart på og stort set ikke noget udfald trods det barske vintervejr, så det tegner også lovende for en super tidlig høst. Vinterløg af fx sorten Allium 'Troy' er ikke følsomme for frost og går ikke i blomst, selv om de får kulde. Deraf betegnelsen vinterløg.En lækkerbidsken der kan høstes inden ret længe, er rabarber, Rheum rhabarbarum. Jeg elsker rabarber og synes, at det er en af de mest uundværlige planter i haven. Det er ekstremt nemt at dyrke rabarber, når først de har fået fat, og de kommer trofast igen år efter år med deres kæmpeskud, der maser sig op gennem jorden som knyttede næver. Og så er de leveringsdygtige i råvaren til rabarbertærte, rabarbersaft og meget mere længe før, der er andet at høste af.
Hurra for rabarber 🙂
2 kommentarer til “Vinterløg vokser og vinterærter vil til vejrs”