Helt Hen i Haven

Vintergrønne prydgræsser pynter på plantebænken

Den foreløbig så milde vinter betyder, at jeg stadig har stor glæde af de vintergrønne prydgræsser, der blev plantet i krukkerne sidst i april sidste år.

Jeg har lige tjekket i arkivet og til min store overraskelse konstateret, at de vintergrønne prydgræsser på plantebænken, som jeg dagligt går og glæder mig over, blev plantet i krukkerne helt tilbage i april. Det kan man da kalde langtidsholdbare krukkeplanter. Det er muligt, de får sig en forskrækkelse, hvis det sætter ind med rigtigt vintervejr, men lige nu er de ligeså smukke, som den dag i foråret, de blev udnævnt til bænkevarmere. Se selv her, hvordan de så ud dengang, det nye krukkehjørne på terrassen blev indviet.

Julerose, Helleborus niger

Mens de vintergrønne prydgræsser altså har holdt stand, er der løbende sket udskiftning i deres nabokrukker. Til de senest tilkomne hører de fine, snehvide juleroser, Helleborus niger, der virkelig lyser op mellem alt det grønne på en nærmest forårsagtig måde. Dejligt, at krukkehaven ikke behøver ligge trist og kedelig hen, bare fordi det er vinter. Det er i øvrigt Gartneriet 7eren, der har æren for de lækre juleroser i stærkt patinerede potter, der passer perfekt i sådan en vinterkrukkeforsamling.

Vortemælk, Euphorbia 'Silver Swan'

Blandt de langtidsholdbare krukkeplanter mellem de vintergrønne prydgræsser finder man også den smukke vortemælk, Euphorbia 'Silver Swan'. Den har allerede en lang karriere bag sig som krukkeplante og har kurs mod haven, når det bliver forår. Det er nemlig en fin genbrugsplante, erfarede jeg sidste år, og jeg synes simpelthen, det måneskinsfarvede løv er så smukt. Nu er jeg spændt på, om den ovenikøbet disker op med smukke blomster, når foråret kommer, lige som sidste års eksemplarer, der ses her. Men mon dog ikke 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Vintergrønne prydgræsser pynter på plantebænken”

Helt fantastisk 👍🏻

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved