Helt Hen i Haven

Vinter violer i krukkerne

Gule krukker-26Mens der bliver gjort status på sommerens eksperimenter med nye krukke planter, er det oplagt at sætte nye forsøg i søen. Oprydningen i krukke haven er gået i gang, og de udrangerede sommerblomster lagt til kompostering. Det giver tomme krukker og dermed plads til nyplantning og anledning til omrokering.

Viola cornuta-28I havelande som England og Holland er det helt almindeigt at plante hornviol, Viola cornuta, om efteråret til overvintring og dermed tidlig sæsonstart. De skrøbeligt udseende planter er jo temmelig hårdhudede, og sætter bare væksten på pause, så længe det er alt for koldt. Så da jeg faldt over fine, friske hornvioler i et havecenter, blev jeg enig med mig selv om, at det også skulle prøves af her i haven.Rhodanthemum Casablanca-15Sommerens planteafprøvning er generelt gået super godt. Jeg har forelsket mig helt i marokkansk margerit, Rhodanthemum 'Casablanca', der har blomstret non-stop siden maj og, som det fremgår, gør det endnu. Nu har jeg læst mig til, at planten er en staude eller halvbusk, der tåler frost - men ikke ret meget. Så den kommer på vinterferie i driverthuset. Tænk, hvis den kunne genbruges næste år. Det er helt klart et forsøg værd. Forhåbentlig kommer den i produktion i et gartneri. Det fortjener den …Mecardonia Early Yellow Sundona-7Den lille gule Mecardonia 'Early Yellow Sundona', der ligesom de marokkanske margeritter er en prøveplante, der måske kommer i produktion i danske gartnerier, har også klaret sommeren til topkarakter. Uafbrudt blomstring og frodig vækst, der fuldstændig har dækket krukken. Temmelig gul, javist, men sammen med hvidt og limegrønt er den super sød, synes jeg. En rigtig solstrålehistorie.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Vinter violer i krukkerne”

Dejligt at læse om de nye planter du afprøver, det giver ideer til næste år. Hvis ellers planterne kommer i produktion. Jeg vil gerne selv prøve den marrokanske Margerit.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved