Det lykkedes mig næsten - men selvfølgelig ikke helt - at komme hjem fra ugens ekspedition til Holland uden nye planter til haven. Afdelingen med blomsterløg i et havecenter var dog mere, end jeg kunne modstå. Prærielilje, Camassia leichtlinii, har jeg haft i en tidligere have og været eget glad for, så nu må det være tid igen. Der blev til både den blå Camassia 'Caerulea' og den hvide Camassia 'Sacajawae'.Kleopatras nål, Eremurus x isabellinus 'Romance', er vel ret beset ikke en løgplante men en staude, men også den hoppede ned i min indkøbskurv fra løgstativerne. Det er ikke en plante, jeg har forsøgt mig med før, men nu skal det være, for den efterlader mig altid i næsegrus beundring, når jeg møder den. Jeg har vist en ting med planter, der starter fra bunden hvert år og alligevel formår at udvikle sig til giganter.Kleopatras nål kræver ifølge bøgerne porøs jord, læ og sol. Samtidig har jeg været så glad for de høje narcistobak, Nicotiana sylvestris, ved trædestien i det centrale bed. Så det er da lige der, kleopatras nål skal stå og trone fremover. Velkommen til.Den tørre plante er en spøjs blækspruttelignende sag, der skal graves godt 10 cm ned i jorden. Det er hermed gjort - det bliver spændende, om den bliver til alt det, som jeg håber - eller den ender som mosegriseguf 🙁Normalt er jeg ikke meget for planteskilte i haven. (Det er jo blandt andet derfor, der er plantelister over havens flerårige planter i menuen Planterne øverst på siden her). Men da jeg jo udmærket ved, at der går max syv minutter, før jeg har glemt, hvor jeg lagde løgene, vil jeg gøre en undtagelse, så jeg ikke kommer til at grave tulipanløg eller andet ned oven i dem. Det slog mig lige, at jeg a) har en stak terra-cotta planteskilte liggende og b) har investeret i flere Posca-tuscher i forskellige farver, siden niecen introducerede begrebet, og vi malede pyntesten til drivhusbelægningen. Og ja, de smarte tuscher med maling i, som jeg købte her, egner sig også fint til at male planteskilte, så nu er det markeret, hvor løgene blev lagt. De skriver i øvrigt også fint på de zink planteskilte, jeg plejer at bruge i køkkenhaven.
2 Replies to “Velkommen til prærielilje og Kleopatras nål”
Held og lykke med Cleo 🙂 Jeg beundrer dem også helt vildt, men det blæser vist for meget hos os, og jorden er tyk lerjord. Men åh – især de gule er en drøm.
Hvor er du god til at tegne. Skiltene er yndige!
Tusind tak Karen 🙂
Jeg er så spændt på, om det lykkes med Cleo (åhh, den næse…). Sandjorden har jeg da i hvert fald, og læ er er også. Men næringsrig, som der også står i bøgerne, det vil være en overdrivelse. Her krydses fingre 🙂
Mange hilsner
Lotte