Helt Hen i Haven

Uønsket assistance til udtynding i rødbederækken

Efter regnen vokser grønsagerne i køkkenhaven som om, de bliver betalt for det. Faktisk var jeg ved at komme lidt bagud, for der var trængsel i rødbederækken og et udtalt behov for udtynding.Da jeg fik kigget nærmere efter viste det sig dog, at jeg allerede havde fået assistance til den opgave. Flere minirødbeder lå oven på jorden, og toppene var grundigt beskåret. Grumpf!En række lave ærter har også fået en topbeskæring, og det samme gælder de høje ærter på klatrestativet. De bliver vist aldrig særligt høje i år.Jeg plejer faktisk at kunne holde rådyrene så nogenlunde ude af køkkenhaven ved hjælp af ildelugtende hjortetakolie. Men det er alt for længe siden, vægerne er blevet frisket op, og den seneste uge har der ikke været nogen hjemme til at forstyrre, så det blev åbenbart for fristende. Nu har jeg moslet rundt i køkkenhaven, og desuden har jeg dyppet vægerne i frisk hjortetakolie, så nu håber jeg, grønsagerne får lidt fred til at vokse.Tilbage til rødbederækken, hvor jeg nu har fået foretaget den nødvendige udtynding, så de tilbageblevne planter har fået plads til at udvikle sig (om rådyret vil). Faktisk trækker jeg altid udtyndingen lidt for længe, for det resulterer i en håndfuld fine delikatesserødbeder i stedet for bare i haveaffald.

Nyeste blog indlæg

Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

3 Replies to “Uønsket assistance til udtynding i rødbederækken”

Øv.
Hvor køber du hjortetakolie? Jeg har ikke kunnet skaffe det i flere år.

Hmmm – der bliver jeg dig svar skyldig. Jeg har fået en halv flaske af min nabo, der har fået hund, og derfor ikke længere har så massive problemer. Jeg er ret sikker på, at den stammer fra Matas, hvor jeg havde tænkt mig at gå hen og skaffe friske forsyning snart. Har du prøvet der?
Mvh Lotte

Ja, jeg har været alle steder, for den skulle også være god mod katte, men det er nogle år siden, jeg var rundt til diverse forretninger, inkl. Matas, og fik at vide, at det ikke længere kunne fås / måtte sælges. Men nu, da du skriver Matas, har jeg tjekket nettet, og nu fås det i hvert fald igen, så jeg tager af sted i morgen efter en flaske. Så det var godt, du skrev om det 🙂 Jeg håber, det virker mod dine frække rådyr. De er søde at se på, men det er afgnavede planter ikke.
Mange hilsener Lisbeth

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Det er næsten for vådt til at være sandt

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved