Helt Hen i Haven

Ukrudtsfolie til salatbedet

Det bliver ikke ved med at gå med de forskellige salatplanter til udplantning, der har stået i venteposition først på grund af et overraskelsesangreb fra dræbersnegle, og dernæst fordi det har været så koldt.

Nu skal de altså plantes ud. Samtidig har jeg fået lov at afprøve et nyt produkt, der er kommet på markedet. Det passede lige til salatbedet. BioAgri Garden Plantefolie fra BioBag Damark er en komposterbar og biologisk nedbrydelig plantefilm, der både holder ukrudtet nede, øger jordtemperaturen og reducerer fordampningen og dermed vandforbruget.

Med hjælp fra datter Anne gik det fint med at få rullet de en meter brede baner ud over bedet, der først var befriet for ukrudt, jævnet godt ud og vandet op. Ved hjælp af sten lykkedes det også at få folien til at blive liggende, hvor den skulle, men det var absolut et job, der krævede mere end to hænder.Der blev klippet huller i folien med en saks og derpå boret huller i jorden. Så gik det helt snildt med at få plantet de små salatplanter i papirpotter ud i salatbedet.Til slut blev hele molevitten dækket med en let dyne af fiberdug, for der er stadig frost på vejrudsigten, og det her blæsevejr er også hård kost for de nyudplantede salatplanter. Ideen med plantefolien er, at den skal beskytte planterne sæsonen igennem, hvorefter den nedbrydes naturligt, så den ikke skal fjernes. Det lyder smart. Jeg er spændt på at følge udviklingen.

 

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved