Helt Hen i Haven

Tyvstart på foråret med blomsterløg og Primula 2.0

I dag er det to uger siden, buketten med tulipaner fik plads på det lille bord ved fordøren, og den er stadig så god som ny at se på. Desværre er ballet forbi, så snart det bliver tøvejr igen. Både tulipanerne og hyacinterne er forvandlet til isblomster, og de kan helt sikkert ikke tåle at tø op igen. Så nu kan jeg ikke finde ud af, om jeg skal håbe på lidt flere frostdage eller på mildere temperaturer.Sagen er jo den, at jeg tog hul på tilplantning af forårskrukker i sidste weekend, og det meget hyggelige projekt har jeg fortsat på her til formiddag. Men nu er det blevet så koldt, at krukkerne i hvert fald ikke skal ud i haven lige med det første. Godt man har sit drivhus med tilhørende varmeblæser og masser af stearinlys, hvor der ikke bliver mindre hyggeligt, når spirende blomsterløg og Primula står i venteposition 🙂Der kan man nemlig sagtens gå og få lidt forårsfornemmelser, selv om det er hundekoldt uden for, og de andre planlagte weekend projekter er sat på stand-by af den frosne jord. Jeg er spændt på, om det lykkes at overvintre de forskellige sarte drivhusplanter. Indtil nu står de heldigvis nok så fint. Især den slyngende Pandorea jasminoides er jeg spændt på. Jeg købte den sidste sommer, og den slyngede sig lynhurtigt til vejrs i de snore med hulsten, der blev hængt op til den, og er godt i gang med at danne en grøn portal i drivhuset. Sådan en kunne jeg godt tænke mig, så jeg krydser fingre.God weekend derude 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Tyvstart på foråret med blomsterløg og Primula 2.0”

Vackert stilleben du skapat där i samstämda toner 🙂 Måste vara underbart att gå ut dit och kunna få vårföraningar. Härligt!

Carina

Hej Carina
Tak for din hilsen. Det er simpelthen så opmuntrende at gå og hygge lidt i drivhuset mellem forårsblomsterne, når det er koldt og blæsende uden for 🙂 Så er drivhuset simpelthen mit yndlingssted.
Mange hilsner Lotte

Hej Lotte
Så fint pg hyggeligt. Jeg har lige købt drivhus, og går og overvejer det der med varmeblæser. Var det noget du vil dele dine erfaringer med, altså hvornår den kører, og mærke og hvilke temperaturer du holder?
Vh Trine

Hej Trine
I øjeblikket bruger jeg kun varmeblæseren, når jeg vil gå og hygge mig i drivhuset, for ellers løber el-måleren vist løbsk. Til gengæld er den god at have, når vi kommer lidt længere hen på foråret, og der er kommet planter i drivhuset, der absolut ikke skal have frost. Så går det an at lade den køre en enkelt nat eller to på laveste blus bare til at holde frostfrit.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved