Helt Hen i Haven

Tulipanmysterier fra morgenstunden

Tulipa 16-1Der er sket noget mystisk i nattens løb. I går stod den sidste overlevende tulipan fra forrige år og knejsede flot og lovende i bedet ved terrassen. Her til morgen havde den bogstavelig talt bøjet sig i støvet uden påviselig grund???Tulipa 16-2En dybdeborende undersøgelse blev straks sat i værk. Graveskeen blev stukket i jorden for at få løget tjekket. Den mødte ingen modstand - og heller ikke noget løg. Ikke så underligt, at det er svært at være tulipan og bevare saftspændingen under de betingelser. Musene, der ellers lever fedt på nedfaldsfrø fra fuglebrættet, er under mistanke for at have spist ikke bare dette men også alle de andre tulipanløg i bedet. Næste gang lægger jeg løg af narcisser der i stedet. Dem kan musene ikke li'. Tulipa 16-3Et andet tulipanmysterium, der indtil videre er uopklaret er, hvordan der pludselig kan dukke fine og frejdige tulipaner op flere steder i græsplænen???Tulipa 16-4Og så er der mysteriet i det hvide bed, der nu nok ikke er så mystisk endda. Jeg lagde løg af fire forskellige tulipansorter i bedet i efteråret for at lege lidt med farverne i hvide, creme og grønne nuancer. At det nu viser sig, at den ene af sorterne har stribede blade, kommer helt bag på mig. Jeg tror, det er sorten Tulipa 'Vanilla Cream', der skiller sig markant ud. En stor overraskelse, jeg lige skal vænne mig til. Men mon ikke det går.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Tulipanmysterier fra morgenstunden”

Marianne Mortensen april 23, 2016,  14:22

Vedr. tulipanmysterier kan jeg også deltage med en “historie”.
For snart mange år siden, købte jeg et efterår en stor pakke med 50 mørkerøde tulipaner (kan slet ikke huske navnet).
De blev lagt på en række foran en syrenhæk.
Alle kom flot op næste forår, i hvert fald 49 af dem stod i blomst.
Året efter var der ca 45 knopper, og stor blev min forundring, da godt 30 af dem var knaldgule i udsprunget tilstand! – resten var røde, som året før.
Næste år var alle tulipaner gule, og der blev færre og færre af dem.
Efter 6 år var der kun 8-10 stk. tilbage.

Jeg købte sidste efterår en pæn portion tulipan og narcis løg i forskellige sorter. Nogle af dem blev lagt i jorden, men mange blev lagt i potter og jeg glædede mig til dette forår med masser af narcisser og tulipaner i potter jeg kunne flytte om på. En dag i februar kom jeg ud i kolonihave og fandt alle potterne med tulipaner endevendt og næsten alle løg var spist, kun en enkelt potte var urørt, den dækkede jeg til, da jeg ville sætte dem i jorden en anden dag, nogle dage senere var det lykkedes synderen/synderne at vippe overdækningen (som var sikret med en sten) af og nu var disse løg også ædt, narcisserne var på intet tidspunkt rørt. Det var musemad for ca. 300 kr. -øv. Jeg har før haft tulipanløg i krukker uden problemer, men nu ryger de i jorden fremover, hvis det hjælper noget.

Hej Jeannie
Ingen tvivl om at tulipanløg er på listen over muselivretter – jeg har også haft en kurv med løg af både tulipaner og narcisser stående i et skur blot for at opleve, at tulipanløgene var guffet væk, mens narcisserne, der vist er lidt smågiftige, lå lige så pænt tilbage.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved