Helt Hen i Haven

Tobaksblomster i fuldt flor fra maj til oktober

Vingetobak, Nicotiana alata 'Baby Bella' er ikke bare en sommerblomst. Det er faktisk også en forårsblomst og en efterårsblomst. De første fine, dybt røde blomster sprang ud i maj, og planterne så egentlig ud til at være færdige og var i hvert fald fulde af frø, da tørken slap sit greb om haven. Men så kom regnen, og planterne fik deres anden ungdom. Nu blomstrer de ivrigt igen. Det kan man da kalde en maraton præstation.Jeg holder generelt virkelig meget af tobaksblomster, så jeg sørger altid for at høste frø af mine planter. Det giver også den gevinst, at jeg kan starte planteværkstedet op tidligt, når jeg virkelig trænger til jord under neglene, for de ultra små frø er lidt længe om at komme i gang. Men når de så er i gang ... De hjemmelavede frø af den særlige tobaksblomst her, Nicotiana mutabilis, er faldet ud på vidt forskellig vis. Nogle har blomstret længe, andre er lige begyndt. Den her plante er nok 2,5 meter høj nu og står i fuldt flor med et helt skønt mix af violette, lyserøde og hvide blomster. Er den ikke bare lækker? Det er altid spændende, hvad der kommer ud af frø, der er produceret efter naturmetoden og ikke under frøfirmaernes kontrollerede forhold.En af de tobaksblomster, det af uforklarlige årsager er flere år siden, jeg har haft i haven, er grøn tobak, Nicotiana langsdorfii. Alligevel er den pludselig dukket op som uventet gæst midt i det sneglefri salatbed, hvor de sidste salatplanter også er gået i blomst. Meget mystisk. Men den er nu så fin med sine nikkende grønne blomster, så jeg holder godt øje med planten nu i håbet om, at den også sætter frø, jeg kan redde til det gul-grønne blomsterbed, jeg går og pønser på til næste år.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Tobaksblomster i fuldt flor fra maj til oktober”

Nicotiana mutabilis er pragtfuld og et must hos mig hvert år 😃 Jeg synes simpelthen den er så skøn med sine søde små blomster i forskellige lyserøde nuancer og jeg anbefaler den til alle 😆 For første gang i år prøvede jeg, at klippe et meget stort eksemplar gevaldigt ned midt i sommer. Den var blevet stor og ranglet og det så ikke særlig kønt ud. Den kom så flot igen og står stadig og blomstre så fint 😊 Selvom jeg har prøvet andre tobaksblomster, er denne bestemt min favorit!
Mht til dit selvsåede eksemplar, oplevede jeg det samme i sommer. Det var så bare en mutabilis, der havde besluttet at den ville gro I haven istedet for i en krukke. Gad vide om man bare kan så dem direkte, hvis man vil have dem i sine bede…? Jeg tror det må komme an på en prøve 😊

Mange blomsterhilsner
Vibeke

Hej Vibeke
Jeg er, som det fremgår, også helt vild med tobaksblomster. Jeg har faktisk tænkt samme tanke. Jeg tror, jeg vil prøve at så nogle og også nogle af de andre sommerblomster, der sår sig selv, i mit salatbed, der jo alligvel står tomt hen over vinteren. Virker det, må det jo være en vej til tidligere blomstring.
Mange hilsner
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved