Helt Hen i Haven

Tid til beskæring af roser

Rosa-123Havens roser er i forårshumør. Ikke nok med at de står med store knopper. Nogle af bladene er også begyndt at folde sig ud. Et sikkert signal om, at nu er det tid til den årlige beskæring, hvis roserne skal blive fine og fyldige og få masser af blomster.Rosa-124Så nu har jeg været ude med saksen. Det virker en anelse hærværksbetonet at klippe de friske skud af, men det lønner sig i længden, siger erfaringen. Det gælder om at få vækket så mange af de sovende knopper nederst i busken som muligt, så den bliver tæt og velforgrenet. Jo flere skud den har, jo flere er der jo at blomstre på.Rosa-126Rosenbusken ser lidt sørgelig ud efter sådan en omgang, men nu er den klar til en ny sæson. Jeg har ikke klippet den helt så langt ned, som jeg plejer, for stauderne omkring den fylder efterhånden så meget, at rosen godt må blive lidt højere, så rosenblomsterne bliver løftet op over stauderne.Rosa-125 Jeg synes, det er spændende at arbejde med at forme rosenbuskene, så de bliver flotte og harmoniske og passer til det sted, de vokser. Man kan i nogen grad styre vækstformen ved at kigge efter de sovende knopper. Den knop, man klipper over, bliver til et nyt skud, der vokser i den retning, knoppen vender. Jeg foretrækker at klippe, så de nye skud vender udad, så busken bliver velforgrenet men åben i væksten. Knoppen ligner nærmest en lille, rød klat på stænglen, men den er god nok. Den skal nok vågne hurtigt nu beskæringen har vækket den.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Tid til beskæring af roser”

Jeg tror lige jeg venter en uge 🙂

Hej Lotte, vi fik huset og haven august sidste år da det hus vi boede i skulle sælges da min farmor døde 🙁
Da huset derinde jo sku sælges …gravede jeg en masse planter op i august og satte dem i jorden herude i vores nye hus i august….helt ude af sæson for mange af planterne…men roser osv….er jo minder om min farmor….
Det jeg vil frem til…..er vi beskar dem jo i august da vi flyttede dem og nu er de jo kun skudt meget meget lidt….en ser måske ud til og ik overleve…..vil du stadig beskære dem nu her….eller vil du lave dem stå og komme sig til efteråret?
Mvh Joy

Hej Joy
Jeg tror,jeg ville lade roserne være i fred indtil næste forår. Så er du ikke i tvivl om, hvilke der har overlevet og hvilke, der må skiftes ud. Held og lykke.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved