Mens både hvidløg og her vinterløg, Allium 'Radar', spirer lystigt i den forfrosne køkkenhave, er det desværre ved at være slut med egne løg af sidste års høst.Selv om det selvfølgelig havde været skønt at kunne være selvforsynende frem til næste høst, var mængden nu alligevel ret tilpas. Nu begynder løgene nemlig at spire i løgkurven, og så er der ikke meget ved dem til madlavningen.De spirende løg skal dog ikke gå helt til spilde. De grønne spirer er jo spiselige og fine som grønt drys - hvis man nænner det. Dekorative er de jo også, når de kommer til ære og værdighed på de gamle hyacintglas. De er kommet på skæv kurs af at ligge og spire i løgkurven, men mon ikke de hurtigt kommer på ret køl?Lige som de hyacintløg, glassene egentlig er beregnet til, skal spiseløgene lige nøjagtigt ikke røre vandet i glassene. Så rådner de bare. Rødderne skal nok hurtigt få opsnuset, at der er vand at komme efter og begynde at vokse. Sidste år plantede jeg de spirende løg i jord for at se, om jeg kunne få dem til at vokse videre men mistede vist tålmodigheden, før det kom så vidt. Men smukt så det ud med de smukke, spirende rødløg i lerpotter.