Viol-frøstjerne, Thalictrum delavayi, er blevet vældig kendt og elsket takket være solid medieomtale. Men den nære slægtning, akeleje-frøstjerne, Thalictrum aquilegifolium, er efter min mening lige så meget et bekendtskab værd. Den hedder sådan, både på dansk og latin, fordi dens smukke løv ligner akelejens.Ellers er det de fine, pudderkvast lignende blomster, der er attraktionen. De svæver som lette, lyslilla skyer over staudebedet på lange, stive stængler, der svajer i vinden. De er langt foran viol-frøstjerne i udspring, for de står i fuldt flor lige nu.I det hvide bed står en helt sart lyslilla, næsten hvid, sort, der selvfølgelig hedder 'Alba' på latin. Den er usædvanlig smuk, synes jeg. Der står i bøgerne, at akeleje-frøstjerne skal havefugtig, humusholdig jord, men det er mine eksemplarer åbenbart ikke klar over, for de klarer sig fint på den sandende jord her i haven og kommer igen år efter år.
2 Replies to “Sommerens første frøstjerne”
Ja, den er særlig smuk, jeg har både Akeleje og Violfrøstjerne og jeg synes også Akelejen vinder. Jeg har aldrig set den i hvid (lyslilla) den kunne godt få en plads hos mig. 🙂
Jeg har både akelejefrøstjerne og forskellige violfrøstjerner, Akelejefrøstjerne sår sig vildt her i haven, men jeg er vild med den alligevel:-)
Hvor er det godt at akelelejefrøstjerner ikke kan læse. Din hvide er utrolig smuk.