Helt Hen i Haven

Sommerblomster i staudebedet

Polygonum bistorta-2Der er opstået lidt af en krise i det lyserøde staudebed. Det værste er, at det er en absolut selvpåført plage, der er årsagen. Jeg faldt nemlig for den fine slangeurt, Polygonum bistorta, for et par år siden. Farven, formen og det lette naturlige look er som skabt til en ide, jeg har med bedet.

Polygonum bistorta-1Men jeg burde nok lige ha' konsulteret staudebogen, før jeg plantede. "En yderst nem staude grænsende til det aggressive" står der... Den er værre en skvalderkål! Og totalt ved at tage magten i bedet. Nu har jeg gravet de stauder op, den truer på livet, og hakket en masse væk. Så får den lov at være bagerst i bedet, hvor den kan slås med skvalderkålen, der prøver at komme ind fra den anden side af hegnet. Det bliver drabeligt 🙂Afhærdning-17For at bedet ikke skal gå til spilde hen over sommeren, kan det meget passende bruges til sommerblomster, der passer sammen med de tilbageværende stauder - og slangeurt. Så kan jeg lige se, hvordan det går med at holde slangeurten i ave, før jeg beslutter, om den skal bekæmpes for alvor. Jeg foretrækker jo trods alt fredelig sameksistens.Cleome-200Heldigvis havde jeg jo forspirede sommerblomster til et bedprojekt linet op, så det passer lige. De er blevet afhærdet først i drivhuset og den senere tid med et dagligt ophold under åben himmel, så de er blevet til gode, stærke planter.Sommerblomster-210Potterne med eddekoppeplante, tandstikkerurt og den nye tobaksplante, Nicotiana mutabilis blev stillet ud på jorden i spredt fægtning og derefter plantet og vandet godt og grundigt. Dermed er slaget om bedet skudt i gang. Håber skønheden sejrer.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Sommerblomster i staudebedet”

På den anden side af vejen har vi lige udnævnt den rosafarvede gederams, Epilobium angustifolium ‘Stahl Rose’, til at være værre end skvalderkål. Den breder sig fuldstændigt uhæmmet! Men egentlig ville den jo være fin sammen med din slangeurt, så måske skulle de have en fælles slagmark? Hilsen genboen

Hmmm -jeg plantede faktisk den hvide sort sidste år – den kommer ikke der, hvor den blev plantet men ganske mange andre steder…
Den lyserøde ville være rigtig fin sammen med slangeurten, så tanken om et fælles slag er tillokkende.
KH

Vibeke lippold maj 8, 2016,  13:44

Pyyyha Lotte! Nu får jeg da helt koldsved ?
Ligesom dig faldt jeg for slangeurten og dens fine lyserøde bløde blomster og har sat den i FLERE af mine staudebede. Og jeg tænkte faktisk lige i dag, at de da har taget rigtig godt ved…
Tror da vist nok lige at jeg skal ha gravet dem op igen inden de gør for meget skade. Særligt på roserne.
Men de er super søde, så jeg må finde et sted hvor de kan boltre sig for sig selv ??
Mange hilsner Vibeke ??

Hej Vibeke
Jeg går med de samme tanker. De må have et sted for sig selv… Jeg tror jeg vil prøve at transplantere dem over i bedet under et gammelt piletræ, som jeg ellers næsten har opgivet, fordi pilen suger al væden til sig, og det nærmest kun er græs, der vil gro. Måske er slangeurten løsningen…
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved