En stor del af haven her ligger hen som naturgrund. Det vil sige naturgrund med et strejf af have. For eksempel er der mange steder et fint, tæt bunddække af liden singrøn, Vinca minor, der jo ikke kan betegnes som en vild plante men så absolut opfører sig sådan. Nogen må have plantet den engang. Den danner et smukt og effektivt stedsegrønt bunddække, der oven i købet blomstrer så dejligt lige nu med masser af fine, blå blomster.En anden umådelig talrig plante, der vokser og breder sig, hvor det passer den, er liljekonval, Convallaria majalis. De nye skud myldrer frem som små, grønne spyd i skovbunden, hvor de inden længe begynder at folde sig ud som kræmmerhuse og fungere som endnu et fint bunddække. Om nogle uger kommer de smukke, hvide blomster, der dufter så dejligt.Langs skovstien er der lagt en hel masse løg af den snehvide narcis, Narcissus 'Thalia', der lige nu lyser så dejligt op og viser vej, indtil kanten af Hosta dukker frem igen og markerer, hvor naturen og haven mødes.Inde i skovhaven vokser en plante, som nogen, ligesom liden singrøn, må have plantet engang. Det er den ligeledes stedsegrønne mahonie, Mahonia aquifolium, der kæmper med de vilde brombær om pladsen men har formået at brede sig en hel del. Lige nu står den med glade, gule blomstertoppe, og sidst på året har den de smukkeste blå bær, så det er endnu en af de planter, der er med til at gøre haven til have hele året rundt.
3 Replies to “Skatte i skovbunden”
Nu, hvor du også har været omkring liljekonvaller, må jeg sige, at jeg glæder mig mere over ramsløgene, der står med bristefærdige blomsterknopper, det bliver spændende at se, hvorhen myrerne nu udvider bedet, det er heldigt, at man kan spise sig ud af pladsproblemet.
Hej Finn
Har lige været ude at tjekke efter. Jeg har også ramsløg i knop 🙂 Noget mere nyttigt end liljekonvallerne, må man sige. Nu mangler jeg bare, at de kommunale sorte får plus lam bliver sluppet ud i folden på den anden side af vejen. Så er det rigtigt forår. Bamsekøerne på bakken har fået mindst tre kalve 🙂
mvh Lotte
Hej Lotte, vores “landbrug” bliver ikke styret, så det er økonomisk forsvarligt, vædderen går med fårene hele tiden, så lammene kommer når fårene har været “modtagelige”, og det er uanset om der er en stiv snestorm eller høj solskin. Det minder mig om mine 2 års soldatertid på Færøerne, da hentede vi også lam ned fra fjeldene i tilfælde af dårligt vejr, til gengæld måtte vi fiske frit i en lang række vande.