Helt Hen i Haven

Sæsonens særlige planter

Her i haven er der rigtig mange af planterne, der har en særlig historie bag sig af den ene eller den anden grund. Men den her magnolies vej til haven hører nu alligevel til de mere specielle. Jeg så Magnolia 'Genie' med de ubeskriveligt lækre, dybt røde, næsten sorte blomster på plantemessen Green is Life i Polen for fem-seks år siden. Og jeg var helt solgt. Det var jeg i øvrigt ikke alene om, for sorten vandt en af messens nyhedspriser. Da den så oven i købet var til salg for små penge i messens plantesalg, var der ingen vej tilbage. Den måtte med hjem. Det kom den, og siden har den stået der og er vokset yderst behersket. Men i år skete miraklet så alligevel. Den første blomst sprang ud, og den er lige så smuk, som jeg huskede den. jeg er ret højt oppe... Der er et par stykker mere på vej, så nu har jeg store forventninger til de kommende års blomsterflor 🙂Den her nellikerod, Geum coccineum 'Mai Tai' er også en plante i særklasse for mig. En plantenyhed fra sidste år, som jeg fik lov at prøve. Noget af en succes - den bare blomstrede og blomstrede.Vel at mærke blomstrede med de her helt utroligt fine miniatureroser i delikate farver. Det er ikke svært at se, at nellikerod botanisk set tilhører rosenfamilien.

Den her vortemælk, Euphorbia x martinii tror jeg, den hedder på latin, er også en plante i særklasse. Sådan en, der er rigtig god til at give ro og struktur med gode farver og former, og så, når man lige kigger ordentligt efter, faktisk har en ganske betagende blomsterstand.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Sæsonens særlige planter”

Kære Lotte
Hvornår klipper du dine vortemælk ned? Hvis du klipper dem – jeg har dem selv og har endnu ikke klippet mine
Mvh Karen Møller

Hej Karen
Lige netop de her har jeg faktisk ikke klippet, men de fryser noget tilbage af sig selv. Er det de samme du har? Den almindelige limegrønne forårsvortemælk bliver klippet ned som de øvrige stauder i det tidlige forår, og så kommer den susende nedefra.
Mvh Lotte

Ikke for at være en kværulant …. men jeg har en del “Geum” deriblandt også ‘Flames of Passion’, og må sige at min overhovedet ikke ligner din. Min er rød. Jeg har også en som ligner din rigtig meget, – kan dog ikke lige huske navnet nu.

Hej Pia
Det er ok at kværulere, når man har noget at ha’ det i 🙂 Jeg har bare troet på skiltet i potten, men når jeg googler kan jeg jo godt se, at det overhovedet ikke er ‘Flames of Passion’ jeg har (men jeg ville nu gerne ha’ den). Nu har jeg tjekket op på planten og fundet frem til, at der må være tale om sorten ‘Mai Tai’, så det vil jeg fluks få rettet.
Tak for hjælpen.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved