Helt Hen i Haven

Overvintret Dahlia i blomst

Dahlia overvintretStor var min overraskelse dengang i juli, da jeg opdagede at Dahlia 'Black Narcissus' havde overlevet sidste års vinter i haven og var begyndt at skyde med friske skud. Den har været længe om det, men nu er den overvintrede plante også begyndt at blomstre. Knolden får lov at blive i jorden, for jeg er simpelthen nødt til at finde ud af, om den kan klare endnu en vinter ude i  haven.Dahlia overvintret-14Dengang i juli kneb jeg topskuddet af for at få planten til at forgrene sig. Topskuddet blev som en stikling stukket i en potte med jord. Den blev aldrig plantet ud, for der gik bladlus i den i en sådan grad, at jeg ikke regnede med dens overlevelse. Men sandelig om ikke også den stiklingeformerede plante er i gang med at blomstre. Den ser lidt sølle ud, indrømmet, men den er også blevet dårligt behandlet. Men nu er jeg i hvert fald sikker på, at Dahlia kan stiklingeformeres. Det er der da perspektiver i 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Overvintret Dahlia i blomst”

I Dahlia foreningen kan man hvert forår, som medlem, købe stiklinger af Dahlia. Jeg læste det i deres papirer på et tidspunkt da jeg ville melde mig ind. Jeg droppede det igen da stiklingerne skulle hentes i en anden by og jeg har ikke bil så det var urealistisk. Men så vidt jeg husker var de ret billige.

I mit bed dukkede der også uventet en dahlia op i sommers.
En gul en af slagsen, som blomstrer endnu. ???

Formering af Dahlia med stiklinge er så ganske afgjort en god mulighed for at lave flere planter. Jeg har lidt svingende succes med det, nogle sorter synes at være meget nemmere end andre.
Så vidt jeg ved laver Dahlia primært knold når det er kort dag, det er derfor værd at være opmærksom på dette og sikre sig at der dannes knold nok i løbet af sæsonen så de er til at overvintre. Jeg bruger at sætte mine i drivhuset om efteråret det først år efter stikning for at give dem en længere vækst periode med kort dag.
Det samme gør sig iøvrigt også gældende for de frøformerede Dahlia jeg laver.

Godt at vide Niels, jeg har nemlig ofte været utilfreds med knoldstørrelsen på de nye såede Dahlia. De sidste år har jeg beholdt dem i krukker til overvintring, de tørrer ikke så nemt ud i potten, de små nye knolde, men det fylder i kælderen så jeg vil prøve at give dem en længere vokseperiode næste år. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved