Helt Hen i Haven

Pjattet med Primula

Primula vulgaris-38Primula betyder jo “den første”, og her i haven holder det stik, at de mange forskellige slags Primula, er de første stauder, der virkelig gør sig bemærkede – selvfølgelig bortset fra juleroserne og påskeklokkerne. Af samme grund har de meget høj status i havehierakiet. Under det gamle piletræ, der i øvrigt også er ved at springe ud, vokser “den rigtige” storblomstret kodriver, der også kan findes i de danske skove.Primula vulgaris-39Der var nogle få fra begyndelsen, og siden har jeg hvert år plantet lysegule primula’er fra krukkerne ud under piletræet. Nu er det lige som om, de allesammen er blevet til storblomstret kodriver. I hvert fald ligner de hinanden fuldstændigt. Det skal de nu ikke høre noget for…Primula Belarina Cream-12I det hvide bed er den smukke Primula Belarina ‘Cream’ sprunget ud i al sin dejlighed med et mylder af dobbelte, rosenlignende blomster. Den er også en genbrugsplante, som de fleste af havens primula’er.Primula Belarina Pink Ice-11Sød i særklasse er den ganske sart lyserøde Primula Belarina ‘Pink Ice’, der trods en helt urimelig placering på knastør sandjord og skrånende terræn breder sig fra år til år og får flere og flere blomster.
Følg Helthenihaven på Bloglovin

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

6 Replies to “Pjattet med Primula”

Hej Lotte, jeg vil høre om du ved om primula Belarina er i alm. handel ? Jeg kan ikke finde den nogen steder. Jeg har ofte problemer med de mere specielle primula, de er svære at få til at overleve vinteren her hos mig, jeg har en ide om at de måske er for meget hybrider. Jeg har ikke problemer med de mere alm. gammelkendte sorter, de sår sig villigt og breder sig gerne. Men når jeg køber de mere specielle farver og sorter holder de sjældent til næste forår.

Hej Jeannie
Det er de skam. I år har de blandt andet været til salg i Plantorama og Bilka. Sæsonen synger nok på sidste vers, men måske kan man stadig være heldig.
Mvh Lotte

Hej bliver glad i låget, hverdag når dine smukke billeder kommer i min mail. ☺
Jeg fik to primula til påske, de er blevet meget, kedelige nu. Kan jeg bare grave dem ned i min have nu.

Hilsen Anette

Hej Anette
Tak for din søde hilsen 🙂 Du kan sagtens plante dine udtjente Primula’er i haven nu – så kommer de sandsynligvis igen til næste år.
Mvh Lotte

Hej Lotte
Flot hjemmeside, du har, med flotte illustrationer og gode nyttige info.
Men ved du, hvad den primula, du kalder “rosenknop” hedder – jeg kan ikke finde den nogen steder…?? – Eller er det den, der hedder ice pink??
Mange hilsner
Helle
PS: Hvornår blomstrer Ice Pink?? – De er flotte!

Hej Helle
Tak for de pæne ord 🙂 Det fulde navn for den lyserøde Primula er Primula Belarina ‘Pink Ice’. Den står i fuldt flor i haven netop nu.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved