Helt Hen i Haven

Nye stauder på prøve

Malva sylvestris Marina-1I sommerens løb har jeg fået nogle nye stauder, som jeg ikke kender i forvejen. Det er spændende at følge deres udvikling. Måske bliver de fast inventar i haven fremover. Almindelig katost, Malva sylvestris 'Marina', har i hvert fald blomster i en ualmindelig sød, blålilla farve. Men jeg har lige tjekket med Google, og det ser ud til, at jeg hellere må flytte den til efteråret. Den kan blive både temmelig høj og temmelig fyldig, når den får fat, og lige nu står den nærmest under en troldnød, som den vil komme i karambolage med på et tidspunkt.Campanula Campanello Red-1Det problem får jeg ikke med klokke hybriden, Campanula 'Campanello Red', der adskiller sig fra de sædvanlige typer ved at være meget kompakt. Spørgsmålet er så, om den er for kompakt. Det er jo træls at skulle ned på knæ for at glæde sig over de smukke, rødviolette klokker.

Geum coccinaum-5En ny staude i haven, der allerede har bestået prøven med flotte karakterer, er den orange sort af rød nellikerod, Geum coccineum 'Totally Tangerine'. Den blev plantet midt i maj, og den har blomstret non-stop lige siden med sine små fine, rosenagtige blomster i en lækker, lidt støvet, orange farve. Det er noget, vi kan li' 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Nye stauder på prøve”

Jeg har også et par stykker af den dejlige Geum/Nellikerod bl.a. Mrs. Bradshaw, som jeg såede planter af sidste år, den har blomstret meget flot i år med røde, fyldte blomster.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved